CTP: "Mă abțin să-l calific pe Adrian Iovan drept erou"

ctpopescu
ctpopescu

Adrian Iovan a murit în tragicul accident aviatic care a avut loc luni după-amiază. Pe de-o parte, unii oameni l-au catalogat drept erou, dat fiind faptul că pilotul a murit salvând alte cinci vieți. Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu a declarat că se abţine să îl numească pe Adrian Iovan "un erou".

"Mă abţin să îl calific drept erou pe pilotul Adrian Iovan. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Poate a făcut o manevră care a pus avionul ceva mai planat şi nu s-a dus în bot şi i-a salvat pe ceilalţi, dar condiţiile în care a acceptat să facă această cursă sunt obscure în clipa de faţă. Am auzit că nu a consultat buletinul meteo, că nu a ţinut seama de prognoza meteo, că avionul avea defecte.

Există o regulă neagră în aviaţie. Un accident nu se produce niciodată dintr-o singură cauză, se produce prin conversia mai multor vectori, care la un moment dat se suprapun şi atunci se produce accidentul. Şi în acest caz este vorba de o intersecţie de mai multe cauze care ţin de modul în care s-a făcut cursa, de starea vremii, de starea tehnică a avionului, de manevrele care s-au făcut. Dumnezeu să-l odihească pe domnul Iovan! Vom vedea ancheta", a spus Cristian Tudor Popescu, la Gandul Live.

Pentru a salva viața celor din avion, Adrian Iovan s-a folosit de vasta sa experiență și a aterizat cu avionul în forță. Din păcate, pilotul și studenta Aurelia Ion au pierit mult prea devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel