Crin Antonescu va participa la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național

antonescu
antonescu
 

Preşedintele interimar Crin Antonescu va participa duminică, de la ora 10,00, la ceremonia dedicată Zilei Imnului Naţional, desfăşurată în Parcul Carol din Capitală, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale.

Cu ocazia Zilei Imnului Național, în București se vor organiza mai multe ceremonii, inclusiv la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol. La ceremonia militară din Parcul Carol, organizată de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Prefectura Bucureşti şi Primăria Generală a Capitalei, de la ora 10,00, au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai unor instituţii civile şi militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Ceremonialul public va cuprinde intonarea Imnului Naţional şi înălţarea drapelului României.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României - 'Deşteaptă-te române!', simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, 'Deşteaptă-te române!', compus de Anton Pann, pe versurile lui Andrei Mureșanu, a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Ziua Imnului Național din acest an coincide cu data referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, la care peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică în cele peste 18 mii de secţii de votare deschise în ţară şi cele 306 în străinătate, pentru a răspunde la întrebarea: "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel