Crematoriștii monitorizează România după scandalul incinerarii lui Nicolaescu

incinerare
incinerare

Disputele legate de moartea și incinerarea lui Sergiu Nicolaescu a depășit granițele țării. După protestul Organizației Cremaționistă Amurg, care există în Transilvania, a venit rândul membrilor International Federation of Cremation să se seseizeze și să anunțe că va urmări situația din România și chiar va sesiza Uniunea Europeană pentru încălcarea unor drepturi.

Solidari cu cei de la Amurg în demersul lor legat de libera opțiune privind incinerarea, s-au declarat membrii International Federation of Cremation, prin vocea secretarului general Henry J. Keizer. El a scris confraților români că va urmări situația de la noi și în caz de nevoie va spune Uniunii Europene de unele încălcări ale dreptului omului, scrie jurnalul.ro.

De asemenea, îl asigură pe omologul lui de la noi, istoricul Marius Rotar, că îl va sprijini în toate acțiunile pentru promovarea mișcării cremaționiste.

 Iată mai jos conţinutul scrisoarii trimise de "The International Cremation Federation":

 "Haga, 17 ianuarie 2013

 Pentru toţi cei interesaţi

 Federaţia noastră a fost informată că procesul incinerării este, în prezent, luat în discuţie în ţara dumneavoastră. Vrem să subliniem că The International Cremation Federation a sfătuit multe ţări, de-a lungul anilor, cu privire la diferite aspecte ale incinerărilor.

 Libertatea de a alege între înmormântarea tradiţională şi incinerare este văzută de comunitatea internaţională şi de ONU şi cu siguranţă şi de Uniunea Europeană ca un drept fundamental al omului. Orice măsură care împiedică acest drept ar trebui să fie privit drept o violare a unei libertăţi foarte importante în cadrul UE.

 Mai dorim să menţionăm aici că Asociaţia Cremaţionistă Amurg are tot sprijinul nostru pentru eforturile susţinute de a sprijini mişcarea cremaţionistă din România.

 În numele Comitetului Executiv,

 Henry J. Keizer, secretar general".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel