Consilierul lui Ponta, despre "vreau o țară ca afară"

consilier ponta despre o tara ca afara
consilier ponta despre o tara ca afara

Consilierul premierul Victor Ponta pe probleme de strategii guvernamentale, Mirel Palada, a abordat într-o postare pe Facebook subiectul uneia dintre scandările aflate adesea pe buzele și pancartele unei părți a societății civile.

"Cu cuvinte simple, că așa trebuie să fie comunicarea. Pînă acum ceva vreme eram săraci, foarte săraci, și nu ne permiteam decît Dacii. Acum am început cît de cît să avem ceva bani și vrem Volkswagen. Sîntem aspiraționali, vrem mai mult. Nu Porsche. Poate Audi. Dar neapărat cel puțin Volkswagen sau, în cel mai rău caz, Opel. Problema e că în continuare vrem să dăm pe mașina cea nouă și bengoasă și nemțească tot cam atît cît ne-am învățat să dăm pe vremuri pe Dacie.

La fel și cu serviciile publice. Vrem servicii publice ca la nemți, pe principiul “Vreau o țară ca afară”, dar dacă se poate să plătim taxe la jumătate. Și asta cu jumătate numai cînd vorbim procentual, că la valoare absolută e și mai jos decît atît, în comparație cu Nemția. Deci vrem o țară ca afară? Hai să plătim taxe ca afară și să vedeți atunci cum merg lucrurile. Că tot vorbim zilele astea de evaziunea fiscală. Da, o să-mi reproșați imediat că nu sînt salariile ca în Nemția. Dar încă nu vorbesc în valori absolute. Măcar procentual, pe măsura putirinței salariilor noastre de aici. Procentual, bre, ca în Nemția", a scris sociologul pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel