Consilierul lui Nicolăescu, pe banii ministerului cu avionul la Târgu Mureș

victor_mora
victor_mora

Victor Mora, consilierul ministrului Sănătăţii merge săptămânal acasă, la Târgu-Mureş, numai cu avionul, iar biletele îi sunt decontate de către ministerul Sănătății. El pretinde că are de rezolvat „importante chestiuni de infrastructură“ la spitalul din oraş.

Autor: Laura Galescu 

[caption id="attachment_292567" align="alignleft" width="276"] Foto: zi-de-zi.ro[/caption]

Victor Mora este consilierul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Aceștia au lucrat împreună între 2005 şi 2008, când Nicolăescu era tot ministrul Sănătăţii, iar din ianuarie anul acesta, echipa s-a reunit.

De la începutul anului Victor Mora a mers acasă cu avionul la fiecare sfârșit de săptămână. Biletele Tarom dus-întors, în valoare de aproximativ 900 de lei i-au fost decontate de Ministerul Sănătăţii.

Adevărul“ arată documente care demonstrează că cinci săptămâni consecutive, de la 23 ianuarie până la 25 februarie, consilierul ministrului şi-a petrecut weekendurile în oraşul natal, unde s-a deplasat cu avionul.

Ce priorități are consilierul ministrului Sănătății  la Târgu Mureș

În ordinele de deplasare întocmite, scopul tuturor celor cinci deplasări săptămânale ale lui Victor Mora a fost acelaşi: „Discuţii privind infrastructura sanitară“ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu- Mureş: „Am purtat discuţii în mai multe rânduri, sunt chestiuni complexe. Am preferat să merg la sfârşit de săptămână că e mai liber şi putem discuta mai pe larg. Nu este adevărat că am fost doar la Târgu-Mureş. Am fost şi la Cluj, la Oradea“, a spus Victor Mora. Întrebat, însă, când a avut timp să ajungă şi la Oradea, Mora s-a răzgândit: „La Oradea încă nu am ajuns, urmează să merg“.

Managerul unităţii medicale din Târgu-Mureş confirmă doar parţial motivarea consilierului Mora: „Întâlnirile avute cu domnul consilier Victor Mora au vizat exclusiv problema transformării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în Spital regional de urgenţă. Au fost discuţii tehnice, în cadrul cărora am analizat criteriile de performanţă pe care trebuie să le îndeplinească un Spital regional, comparativ cu performanţele reale actuale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş“, a declarat Ovidiu Butuc, manager SCJU Târgu-Mureş. Întrebat însă dacă aceste discuţii au fost în toate ultimele cinci weekenduri, managerul spitalului a spus că nu îşi aminteşte, chiar dacă astfel de întâlniri par a fi foarte importante pentru viitorul unităţii medicale. „Îmi cer scuze, chiar nu îmi aduc aminte exact şi nu aş vrea să induc cititorii dumneavoastră în eroare.“

Victor Mora este responsabil cu gestionarea banilor Ministerului Sănătăţii pentru diverse investiţii în infrastructură sanitară, informatizare, dispozitive medicale şi achiziţii de ordin tehnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel