Comisia Europeană insistă ca statele membre UE să nu închidă granițele

Didier Reynders atrage atenția asupra închiderii granițelor țărilor membre UE
Didier Reynders atrage atenția asupra închiderii granițelor țărilor membre UE

Comisia Europeană și-a îndemnat statele membre să nu închidă frontierele și să nu aplice interdicții generale de călătorie, așa cum au făcut recent Germania și Belgia.

Conform Agerpres, dificila coordonare europeană în privinţa acestor restricţii care afectează libera circulaţie în UE va fi unul din subiectele fierbinţi la summitul de pe 25 februarie.

Într-o scrisoare trimisă marţi miniştrilor de interne şi ai justiţiei ai Celor 27, comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, şi colega sa de la Afaceri Interne, Ylva Johansson, le reamintesc statelor membre că s-au pus de acord să organizeze în comun astfel de restricţii, în cadrul „recomandărilor” actualizate la începutul lunii februarie.

Coerență în măsurile referitoare la deplasarea în interiorul UE

„Vă îndemnăm la o mai mare coerenţă în măsurile referitoare la deplasările în interiorul UE”, scriu cei doi responsabili de la Bruxelles. „Este de o importanţă fundamentală ca toate măsurile să rămână conforme principiilor de nediscriminare şi de proporţionalitate. În particular, închiderile de frontiere sau interdicţiile generale de călătorie trebuie să fie evitate”, pledează ei în scrisoare.

„Nu ne putem permite perturbări în lanţurile de aprovizionare şi în piaţa internă în general, în special dacă aceasta riscă să afecteze distribuţia de vaccinuri”, avertizează comisarii europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel