Codrin Ștefănescu critică numirea lui Duția la CNAS: O sfidare

Numirea fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duță în conducerea instituției reprezintă „o sfidare” la adresa medicilor și "o palmă" dată opiniei publice, iar președintele Traian Băsescu are datoria, "cel puțin morală", să ofere explicația și motivația unei astfel de decizii, a declarat, joi, secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu.

„Numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este o palmă dată opiniei publice și, pe fond, o sfidare la adresa medicilor care în nenumărate rânduri l-au denunțat și i-au cerut demisia, în perioada în care ocupa funcția de președinte al CNAS. Este mai mult decât evident faptul că pentru Traian Băsescu nu contează că Lucian Duță face obiectul unei anchete a DNA, în urma sesizării Corpului de Control al primului-ministru vizavi de neîncasarea a aproximativ 190 de milioane de lei reprezentând contribuții din taxa clawback sau că, în perioada în care conducea CNAS, Lucian Duță a lăsat spitalele din România fără morfină. Cu alte cuvinte, nu contează că fostul șef al CNAS și-a bătut joc atât de bolnavi, cât și de cadrele medicale, sau că a contribuit la distrugerea sistemului românesc de asistență medicală. Acest lucru dovedește, încă o dată că, atunci când are interes în a-și susține și proteja oamenii loiali, Traian Băsescu ignoră orice”, a afirmat reprezentantul PSD, citează ampress.ro.

Codrin Ștefănescu consideră că președintele Traian Băsescu ar trebui să explice și să motiveze decizia de a-l numi pe Lucian Duță în CA al CNAS.

„Concluzionând, în condițiile numirii unei persoane atât de cotroversate în CA al CNAS, care se află și în atenția organelor de anchetă, Traian Băsescu are obligația cel puțin morală de a explica această nominalizare și, mai ales, așteptăm să prezinte motivele temeinice care au stat la baza ei”, a conchis secretarul general al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel