Coca-Cola şi Pepsi, atacate în Parlament de un deputat PDL

cola-pepsi
cola-pepsi

Democrat-liberalul  Mircea Lubanovici a atacat în Parlament companiile Pepsi și Coca Cola pentru a-și modifica rețetele astfel încât să elimine din compoziție ingredientele cu potențial caracter cancerigen, pentru ca sănătatea românilor să nu fie pusă în pericol.

Declarația a fost făcută de deputatul PDL în plenul Camerei Deputaților din 20 martie și în calitate de "apărător al drepturilor consumatorilor şi creştinilor". Chiar dacă nu nominalizează cele două transnaționale, din luarea de poziție a lui Mircea Lubanovici este clar că este vorba despre Pepsi și Coca Cola, scrie inpolitics.ro.

"Ca apărător al drepturilor omului - ce includ şi drepturile consumatorilor precum şi drepturile creştinilor - doresc să-mi exprim îngrijorarea faţă de practicile a două companii transnaţionale producătoare de băuturi răcoritoare care fac afaceri şi în România şi care, potrivit ultimelor modificări ale legislaţiei din statul California, Statele Unite - s-a dovedit că folosesc ingrediente cu potenţial caracter cancerigen. Au apărut studii care indică faptul că aceşti aditivi ar fi la originea unor cancere şi a sindromului de hiperactivitate din ce în ce mai frecvent la copii", susţine Lubanovici în declaraţia cu pricina.

"Este vorba de compusul 4-metilimidazol (4-MEI) din coloranţii caramel. (...) Despre substanţa chimică respectivă se ştie deja că afectează ficatul, plămânul, tiroida şi compoziţia sângelui, dar Administraţia pentru Alimentaţie şi Medicamente a Statelor Unite estimează că un consumator ar trebui să bea aproximativ 1.000 de cutii de băutură răcoritoare toată viaţa pentru a se expune acestor efecte. Chiar şi aşa, o asociaţie importantă pentru protecţia consumatorilor din SUA cere în mod categoric interzicerea totală a coloranţilor caramel existenţi în numeroase produse: siropuri, sosuri soia etc", avertizează deputatul.

În continuare, spune Lubanovici, "având în vedere că una din cele 2 transnaţionale s-a angajat, printr-un comunicat recent emis şi în România să modifice reţeta, solicităm companiilor respective să facă modificările necesare cât mai repede, pentru a nu pune în pericol sănătatea românilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel