Ciutacu a lămurit misterul ”livrărilor” lui Mircea Băsescu. Fratele președintelui: să-i aresteze pe toți!

mircea
mircea
Mircea Băsescu, fratele președintelui, a intervenit telefonic în emisiunea Tonomatul lui Ciutacu, de la România Tv, într-o discuție despre stenogramele  interceptărilor din dosarul Mironescu. O companie a lui Mircea Băsescu livra șnițele de pui pentru Ministerul de Interne, iar convorbirea dintre fratele președintelui și Laurențiu Mironescu se referea la livrările de mâncare pentru Academia de Poliție.
Victor Ciutacu a povestit pentru DCNews că a încercat să ia legătura cu cei doi protagoniști ai stenogramelor, dar Mircea Băsescu a refuzat să intervină telefonic. După ce a discutat câteva minute cu fostul secretar de stat de la Interne, Ciutacu a fost sunat de fratele președintelui, care a făcut declarații surprinzătoare.
Mironescu a declarat că i-a cerut sprijin dlui Mircea Băsescu, pentru a reduce costurile la cantina Academiei de Poliție. ”Folosirea unei astfel de materii prime (șnițelele fabricate de compania lui Băsescu-n.n.) duce costurile în jos și face imposibilă risipa”, a spus Mironescu.
Cât privește ”pârtia” pe care doreau s-o facă la celelalte ministere, Mironescu a spus că dorea să curețe Academia și să extindă proiectul la alte instituții publice.
Mironescu susține că procedurile de achiziție s-au făcut cu respectarea cu strictețe a legilor și nu știe dacă fabrica lui Băsescu a livrat sau nu șnițele Ministerului de Interne.
Mircea Băsescu: eu fac șnițele bune și ieftine

Mircea Băsescu a declarat la RTV că face ”șnițele bune și ieftine”. Vânzarea se face prin dealeri. ”La mine vine un dealer și ia 200 de tone. Poate îi mănâncă ei, nu mă interesează cui îl dă. Domnul Mironescu a venit înainte la fabrică, a gustat și când a ajuns în poziția în care a ajuns și-a adus aminte și i-a întrebat pe cei de acolo: n-ai putea să achiziționezi de acolo? Au venit domnii de la Academie, au gustat, au luat legătura cu dealerii, nu e problema mea”, a spus Mircea Băsescu.

La întrebările din platou, care au chestionat modalitatea de încredințare a comenzii, dl. Mircea Băsescu a răspuns: ”Nu e problema mea. Dacă nu s-a făcut licitație, să-i aresteze pe toți!”.

Stenograma ”Pârtie pentru șnițele”

Laurenţiu Mironescu:  A început să se livreze? Mircea Băsescu: Aaaa. Nu ştiu... A! Da! Mi se pare că a fost şi o comandă! (...) Laurenţiu Mironescu: Bun, acum facem pârtie pe subiectul ăsta şi apoi vedem şi pe la ministerele vecine. Mircea BăsescuVecinii...da...(se amuză) Laurenţiu Mironescu: Cum să vă zic... ne faceţi şi nouă un serviciu că nu se poate fura. Mircea Băsescu: Da. Asta e o problemă! (râde) Laurenţiu Mironescu: Da... Ştiţi? (se amuză şi el) În ţara asta e principalul lucru pe care trebuie să-l faci (nr.: să furi) Da...Asta-i situaţia! Asta-i situaţia! Bine domnule comandant. Mă bucur că v-am auzit. Mircea Băsescu: Şi eu. La revedere!

 

--

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel