Ciprian Nastasiu, fostul procuror care ancheta traficanţii de droguri, apără un acuzat de trafic de heroină

ciprian-nastasiu-avocat-
ciprian-nastasiu-avocat-

Caz incredibil la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a judecat recursul celor 21 de traficanţi de droguri din “lotul Autobuzul” împotriva deciziei tribunalului de prelungire a mandatelor de arestare preventivă.Fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a instrumentat numeroase dosare de trafic de droguri cât a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, a venit să-l apere pe unul dintre inculpaţi.

Mai exact, pe Silviu Gădean, cel considerat de DIICOT ca fiind liderul grupării. Interesant este faptul că ultima condamnare a lui Gădean pentru trafic de heroină a venit în urma unui dosar instrumentat de procurorul de atunci Ciprian Nastasiu. Gădean a fost prins în flagrant după ce a vândut heroină, fiind trimis în judecată pentru că în 4 şi 7 decembrie 2002 a vândut 35 de grame de heroină cu 1600 de dolari, pe parcursul aceluiaşi an comercializând un kilogram de droguri de mare risc către consumatorii din Lugoj, informează Press Alert.

Astăzi, în faţa judecătărilor de la Curtea de Apel Timişoara, avocatul Ciprian Nastasiu a susţinut că dosarul de acum instrumentat de DIICOT nu sunt probe concludente şi “faptele nu au caracter continuu, ci sunt sporadice”. De asemenea, s-a susţinut că deşi acuzarea “foloseşte expresii de genul grup organizat, finanţare, organizare, nu a adus şi probe în acest sens, nu a fost începută urmărirea penală pentru grup de crimă organizată, care permite folosirea de ofiţeri acoperiţi şi colaboratori. Astfel că toate probele obţinute de aceştia sunt lovite de nulitate pentru că nu a fost îndeplinit scopul pentru care au fost infiltraţi. Acuzaţiile împotriva lui Gădean nu sunt dovedite”.

Avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar au susţinut, de asemenea, că nu se mai impune menţinerea în arest a acestora deoarece pericolul social nu există sau nu sunt probe care să le dovedească vinovăţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel