Urmărește emisiunea live


Cinci bărbați, prinşi în timp ce furau 4 tone de motorină. S-au tras mai multe focuri de armă

Benzinarie
Benzinarie

Cinci bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi procurori în timp ce sustrăgeau 4 tone de motorină de pe o navă aflată sub pavilion sârbesc, oamenii legii fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi să tragă mai multe focuri de avertisment, deoarece membrii grupării infracţionale nu s-au supus somaţiilor, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de DIICOT.

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au desfăşurat o acţiune în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În acest sens, s-a organizat prinderea în flagrant, în zona kilometrului fluvial 194 al fluviului Dunărea, a membrilor grupului infracţional care au preluat şi introdus în România în mod ilegal, de la o navă aflată sub pavilion sârbesc şi care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina) - tranzit România - Serbia cantitatea de 4.000 litri motorină într-un număr de 20 de butoaie metalice.

În vederea realizării activităţii de contrabandă membrii structurii infracţionale au utilizat ambarcaţiuni confecţionate special pentru a transporta şi asigura manipularea cu uşurinţă a unui număr cât mai mare de butoaie metalice. Cu ocazia acţiunii efectuate, au fost prinşi în flagrant cinci membri ai grupului infracţional organizat, care descărcau butoaiele cu motorină la malul fluviului.

A fost necesară utilizarea armamentului

Întrucât membrii structurii infracţionale nu s-au supus somaţiilor a fost necesară utilizarea armamentului, sens în care au fost trase mai multe focuri de avertisment. În dimineaţa de 3 octombrie au fost puse în executare un număr de 21 de mandate de percheziţie atât la domiciliile membrilor structurii infracţionale organizate cât şi la domiciliile persoanelor care cumpărau motorina provenită din contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, începând cu luna mai 2019, pe raza judeţului Brăila, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca principal scop obţinerea unor importante foloase materiale prin preluarea de la navele care circulau pe fluviul Dunărea, introducerea în ţară în mod ilegal, transportul depozitarea şi valorificarea a unor importante cantităţi de carburanţi.

În urma cercetărilor efectuate, până la acest moment, s-a reuşit probarea unui număr de 21 de acte materiale, stabilindu-se că a fost introdusă în România, în mod ilegal cantitatea de aproximativ 49 de tone de carburant. Cantităţile de carburanţi erau valorificate cu maximă rapiditate, profiturile materiale obţinute de membrii structurii infracţionale fiind substanţiale şi împărţite după un algoritm bine stabilit.

Structura infracţională, sprijită de un lucrător de poliţie

Totodată s-a stabilit faptul că, structura infracţională organizată a beneficiat de sprijinul consistent al unui lucrător de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Brăila, care furniza informaţii despre modul de dispunere a efectivelor însărcinate cu paza şi supravegherea frontierei de stat precum şi datele unor autovehicule considerate "suspecte" de membrii grupării prin accesarea, în acest sens, a bazelor de date.

Prin ordonanţele din data de 3 octombrie, emise de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de şase inculpaţi, iar faţă de alţi doi inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

În cursul zilei de vineri, inculpaţii reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel