CELE mai SIGURE investiții pe timp de pandemie

Aurul a atins luni un nou record, ajungând la 1.944,92 de dolari uncia. 

Analiștii financiari și-au exprimat opinia, statuând că această creștere este datorată în primul rând faptului că aurul este principala monedă de refugiu și în al doilea rând tensiunilor politice între SUA și China (citește aici: https://www.dcnews.ro/pretul-aurului-explodeaza-nivel-record_761757.html). 

Analizând prima temă, observăm că există în prezent mai mult de 16 milioane de infectări cu COVID 19 la nivel mondial, iar măsurile de relansare economică eficientă și responsabilă întârzie să apară. În al doilea rând, tensiunile diplomatice între SUA și China ce s-au tradus prin închiderea reciprocă a consulatelor în țările respective au dus la scăderea masivă a prețului dolarului pe piețele internaționale, acesta fiind indexat la cel mai jos prag din septembrie 2018 până azi. Banca Centrală din SUA, Federal Reserve, a anunțat public că va ține o întâlnire în acestă săptămână pentru a dezbate această scădere. 

Mulți investitori s-au orientat astfel către aur, chiar dacă aceasta nu aduce dividende sau dobânzi, pentru că este și a fost considerat de-a lungul timpului principala monedă de refugiu. În completare, trebuie menționat că aurul este printre puținele investiții care costă proprietarul, în sensul că trebuie asigurat și depozitat, ceea ce incumbă costuri și nu raportează nimic. 

Prețul aurului a crescut cu 28%

Până în acest moment, prețul aurului a crescut cu 28%, conform calculelor specialiștilor și este preconizat că va continua să crească - analiștii spun că în general dobânzile sunt aproape de 0, iar dividendele, cele care încă sunt anunțate sunt incerte, în cel mai bun caz. În plus, având în vedere cotarea aurului în dolari, investitorii care-și folosesc monedele proprii, pot cumpăra în prezent mai mult aur decât acum o săptămână, folosind aceeași bani. 

Însă aurul nu este singura investiție „sigură” în acest moment

O privire asupra burselor importante din lume și vom realiza că în acest moment există mai multe companii care au înregistrat creșteri importante chiar în timpul pandemiei. 

Întradevăr, indicele Dow Jones (partea industrială) a scăzut în medie cu apropae 10%, iar S&P 500 (indice bursier ce conține 500 de companii mari listate) a scăzut cu 4% în prima jumătate a anului 2020. Însă nu toate veștile sunt proaste: Nasdaq (importantă bursă electronică din SUA) a crescut per total cu peste 12%. 

În plus, nu toate companiile listate pe anumite burse au scăzut; de exemplu, pe S&P 500 (care per total a înregistrat pierderi), principalii actori care și-au văzut acțiunile crescând cu 85% și respectiv 66% au fost Dexcom (companie americană care se ocupă cu dispozitive pentru monitorizarea glucozei diabeticilor) și respectiv Regeneron (companie intens implicată în R&D împotriva Covid 19, care a găsit un tratament pentru Ebola). Companii precum PayPal și Amazon au înregistrat creșteri de peste 50%. De asemenea, pe Nasdaq, cele mai mari creșteri au fost înregistrate de Nikola (principalul competitor al lui Tesla) și Zoom Videos, cu 554% și respectiv 272%. 

Desigur, marea majoritate a societăților din transporturi și turism au avut de suferit pierderi uriașe

Analiștii financiari preconizează o criză importantă la nivel mondial încă din această toamnă. Totuși, având în vedere evoluțiile bursiere, este foarte posibil ca anumite persoane care au investit inteligent în perioada izolării să culeagă beneficii importante până la sfârșitul anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel