Ce spune "Like" despre utilizatorii de Facebook

fblike
fblike

Butonul "Pentru acest studiu, cercetătorii britanici au examinat 8.000 de utilizatori de Facebook în Statele Unite, care s-au oferit să utilizeze butonul "Like" şi să participe la testele psihometrice.

Cu ajutorul unor algoritmi, prin intermediul cărora s-a creat un profil al personalitații, au fost dezvăluite informații personale despre utilizatorii rețelei Facebook. Aceste modele matematice sunt exacte în procent de 88% în ceea ce priveşte sexualitatea bărbaţilor şi în procent de 95% când vine vorba de a face distincţia între persoanele albe şi cele de culoare din Statele Unite. Din totalitatea cazurilor, în procent de 82% au fost identificați corect creștinii și musulmanii.

Aceiaşi algoritmi au putut fi extrapolaţi şi în ceea ce priveşte informaţiile care permit deducerea orientării sexuale, dacă utilizatorul consumă droguri sau dacă părinţii lui sunt divorţaţi, precizează Mediafax.

De exemplu, persoanele cu un coeficient de inteligenţă (IQ) ridicat apreciază cel mai adesea emisiuni politice de satiră sau filme clasice americane precum "Să ucizi o pasăre cântătoare” sau "Naşul", pe când utilizatorii cu un coeficient de inteligenţă scăzut preferă marca Harley Davidson şi pe Bret Michaels, solistul trupei rock Poison care a fost populară în anii '80, afirmă autorii acestui studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel