Ce spun bogații lumii prezenți la Balc despre trofeele vânate în România

vanatoare_balc
vanatoare_balc

În ultimii 10 ani, în luna ianuarie, în localitatea bihoreană Balc, Ion Țiriac organizează o vânătoare de mistreți, evenimentul aducând în România câțiva dintre cei mai bogați și influenți oameni din Europa. Sâmbătă, invitații din acest an ai afaceristului român au încheiat prima zi a vânătorii, și chiar dacă nu toți participanții au avut noroc, nu sunt puțini cei care vorbesc cu mândrie despre trofeele vânate în țara noastră.

Anul acesta, printre oaspeții lui Ion Țiriac la celebra vânătoare de la Balc se numără Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Frantz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, precum și Siegfried Wolf - cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrând împreună cu Vladimir Putin.

Ei au fost și cei care au povestit pentru stirileprotv.ro cum a decurs prima rundă a vânătorii, dar și ce trofee românești au adunat de-a lungul anilor.

Fostul președinte al grupului Daimler-Chrysler, Klaus Mangold, s-a declarat mulțumit după prima rundă: "Pădurea de aici e o pădure pe care nu o găsești în Germania. Vânez în Spania, Austria și asta e cea mai reușită partidă din Europa. Am împușcat azi un porc mic, am văzut mai mulți, dar trebuie să fii foarte selectiv. Am un trofeu acasă care  îmi va aminti tot timpul de România".

Și moștenitorul renumitului imperiu auto Porsche, Wolfgang Porsche, se laudă cu un trofeu din România: "Aveți o țară minunată, oameni drăguți, afacerile de aici sunt bune. În ultimii ani au fost mai slabe, dar sper că se vor revigora. Am împușcat doar 3 purcei mici. Am un urs împușcat la Brașov, acasă, ca trofeu".

La fel de încântat de România se declară și cel mai mare producător de sucuri din Europa, Frantz Rauch, chiar dacă nu a împușcat nimic de dimineață: "Din păcate nu am împușcat nimic dimineață, dar sper să împușc după-amiază, era mai bine să fi fost zăpadă. Zona domnului Țiriac e atât de mare că nici nu știi că e închisă. Mâncarea românească e foarte bună".

În schimb, Siegfried Wolf, austriacul care lucrează de patru ani cot la cot cu Putin la revigorarea pieței auto din Rusia, dar și la pregătirea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, a ținut să precizeze că se bucură că "premierul României și președintele vin la Soci".

Seara, toți invitații la vânătoare au onorat cu prezența celebra petrecere dată în cinstea lor la Balc. Ultima rundă a vânătorii este programată duminică dimineață.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel