Ce riscă învățătoarea care ar fi cerut bani pentru cadouri de la părinți

traistaru
traistaru

Constantin Trăistaru, directorul  Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti,  a declarat  că, dacă se dovedeşte că învăţătoarea de la Şcoala nr. 10, Maria Rosetti, care apare într-o înregistrare cerând bani de cadouri părinţilor, este vinovată, ea riscă sancţiunea maximă a excluderii din învăţământ, scrie Mediafax.

Trăistaru a precizat că pentru analizarea acestui caz au fost nominalizaţi doi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi s-a dispus constituirea unei comisii de cercetare la nivelul şcolii. Inspectorii vor realiza o cercetare independentă faţă de membrii comisiei.

 Cercetările în acest caz vor începe efectiv în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală este până atunci liber, iar angajaţii nu pot fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii. Trăistaru a estimat că cercetările vor dura o săptămână.

 Reprezentanţii ISMB au contactat-o şi pe femeia care a făcut denunţul, mama unui elev de la clasa învăţătoarei, aceasta neaflându-se în prezent în Capitală, şi au invitat-o la discuţii tot începând din 6 ianuarie.

Trăistaru a mai precizat că, dacă i se dovedeşte vinovăţia, învăţătoarea riscă sancţiuni maxime, până la excluderea din învăţământ.

ISMB va analiza totodată dacă este vorba de un caz izolat sau un fenomen la Şcoala nr. 10. Părinţii sunt sfătuiţi ca în cazul în care li se cer bani pentru orice fel de protocol să sesizeze inspectoratul şcolar.

Ancheta a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe Youtube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel