Care sunt criptomonedele care îi calcă Bitcoinului pe urme. Trendurile în 2021

Pixabay
Pixabay

Criptomonedele sunt pe un trend crescător în 2021, în ciuda pandemiei și a instabilităților de pe piețele de valută. 

Bitcoin a devenit un etalon în lumea criptomonedelor, dar și un standard de facto, inspirând creșterile altor monede, ce urmează trendul. O criptomonedă este un tip de valută care există sub forma unor tokeni sau „monede”, ce aparțin unui registru distribuit și descentralizat. Domeniul criptomonedelor s-a extins extrem de mult de la apariția bitcoinului, acum 10 ani, informează Investopedia

Ethereum

Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă de pe piață. În 2014, a fost lansată o pre sesiune de cumpărare, care a primit un răspuns mai bun decât cel scontat. În 2021, moneda va trece prin îmbunătățiri: algoritmul acesteia va trece de la sistemul de consens proof-of-work la proof-of-stake. Această schimbare va permite rețelei Ethereum să funcționeze cu mult mai puțină energie, iar viteza tranzacțiilor va deveni mai mare. 

Prețul Ethereum este la un pas distanță de o potențială creștere la 3.000 de dolari. Indicii on-chain și-au întărit poziția în ultima lună iar trendul este favorabil, prevăd cei de la FX Street

Litecoin

Litecoin este urmașul apropiat al Bitcoinului, fiind lansat în 2011. A fost creat de Charlie Lee, un absolvent al MIT și un fost inginer Google. Deși seamănă cu Bitcoin în multe privințe, Litecoin are o rată de generare mai mare, iar timpul de confirmare al tranzacției este mai mic. În ianuarie 2021, Litecoin a devenit a șasea cea mai mare criptomonedă.

O unitate avea la începutul anului valoarea de 132,32 de dolari. În cursul lui 2021, prețul ar putea crește odată cu îmbunătățirile aduse platformei prin câteva noi integrări și chiar colaborări cu alte monede. Până în decembrie, criptomoneda ar putea valora 500 de dolari, prevede Coinpedia. 

Stellar

Stellar este o rețea deschisă de blockchain creată pentru a oferi companiilor soluții, punându-le în legătură cu instituții financiare în cazul tranzacțiilor cu sume mari. Tranzacțiile de acest gen, care în trecut ar fi presupus implicarea unor intermediari, câteva zile și comisioane crescute, acum sunt realizate aproape instant, iar comisioanele sunt infime. 

În 2021 Stellar ar putea ajunge la 0,77 dolari per unitate, prevăd cei de la CoinSwitch, citați de Capital.com. Predicțiile pe termen lung văd o creștere de 5 ori mai mare până în 2025. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel