Care este legătura dintre Hayssam și Băsescu

Hayssam Băsescu
Hayssam Băsescu

Președintele Grupului de Investigații Politice ( foto: ziuaonline.ro[/caption]

În perioada 2000 – 2007, firma de publicitate GMP Advertising s-a ocupat de campaniile electorale ale lui Traian Băsescu și ale Partidului Democrat, fapt pentru care șeful statului i-a și mulțumit public în mai multe rânduri lui Felix Tătaru pentru contribuția la succesul său electoral.

Inspectorii de la Finanțe Publice Suceava spun ceva, Bodu de la ANAF, altceva

În perioada 2002 – 2005, Bucovina Enterprises SRL a plătit către GMP 7.344.090.429 de lei vechi (peste 734.000 de lei noi), pentru "servicii de publicitate", însă GIP arată că firma lui Felix Tătaru a înregistrat în contabilitate doar 5.053.028.541 de lei vechi (cu tot cu TVA).

GIP a inițiat o anchetă pentru a arăta ce s-a întâmplat cu diferența de 2.291.061.888 de lei vechi, adresându-se în acest sens ANAF. Dar, cu patru zile înainte de a răspunde GIP, la 14 septembrie 2006, Sebastian Bodu a ordonat Direcției Generale a Finanțelor Publice a Municipiului București realizarea unui "control inopinant" la  SC GMP Advertising SRL. Singurul subiect al controlului l-a reprezentat exact subiectul investigației, și anume relația dintre firma lui Felix Tătaru și cea a lui Omar Hayssam.

Potrivit procesului-verbal întocmit după acest control, semnat atât de organele de inspecție fiscală, cât și de Felix Tătaru, în relația cu firma lui Omar Hayssam, GMP Advertising SRL nu a încălcat nici o prevedere legală. Pentru a putea susține legalitatea relației Hayssam – Tătaru, inspectorii ANAF au prezentat în cadrul procesului-verbal 56 de facturi înregistrate în contabilitatea GMP, cu o valoare totală de 5.053.028.541 de lei vechi (cu tot cu TVA). Asta după ce, în martie 2004, Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava a găsit la sediul Bucovina SRL facturi emise de GMP și achitate de Bucovina Enterprises SRL, în valoare totală de 7.344.090.429 de lei vechi. Astfel că cele 2.291.061.888 de lei vechi "s-au evaporat", tocmai cu permisiunea ANAF.

Fapte asemănătoare, măsuri diferite

În 2005, Sebastian Bodu a declanșat celebrul Dosar al Transferurilor, în care opt dintre cei mai importanți oameni din fotbalul românesc au fost condamnați la ani grei de închisoare, pentru fapte asemănătoare cu cele prezentate anterior. Cei opt sunt acuzați că în cazul unor transferuri de fotbaliști români în străinatate, în contabilitatea cluburilor străine apar ca fiind plătite sume mult mai mari decât se regăsesc în contabilitatea cluburilor românești.

Între timp, Sebastian Bodu a devenit el însuși client al GMP Advertising. Firma lui Felix Tătaru s-a ocupat de campania electoarală a Partidului Democrat pentru alegerile europene, în urma căreia foștul șef al ANAF a devenit europarlamentar. GIP scrie că Sebastian Bodu ar trebui să explice de ce a ignorat total concluziile controlului de la Suceava și nu a sesizat Parchetul, ca în cazul cluburilor de fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel