Capitala Rusiei afectată de freezing rain

3
3

Moscova s-a transformat sâmbătă într-un gigant patinoar din cauza fenomenului cunoscut sub numele de freezing rain (ploaie îngheţată), care a făcut trotuarele impracticabile, în timp ce în Bulgaria temperaturile au fost cele mai ridicate din ultimii 100 de ani pentru această perioadă.

"Condiţiile meteorologice sunt foarte dificile în capitală. Ploaia va continua până la ora 23.00 (22.00 ora României). Căzând pe sol, aceasta se transformă în crustă de gheaţă din cauza temperaturilor negative", a declarat Igor Pergamenşcik, un purtător de cuvânt al primăriei citat de agenţiile ruse.

În urma acestei "anomalii meteorologice", primăria a decis să folosească agenţi de dezgheţare prevăzuţi pentru şosele în zonele pietonale şi în jurul clădirilor rezidenţiale, a explicat el.

Acest fenomen se produce deoarece picăturile de ploaie care se formează în straturile atmosferei cu temperaturi pozitive îngheaţă la minus 4 grade Celsius, formând o crustă de gheaţă, au explicat serviciile de meteorologie din Moscova, informează Mediafax

"Un astfel de fenoment se produce în general o dată pe iarnă, dar de această dată a durat foarte mult", a declarat directorul serviciilor de meteorologie din Moscova, Aleksei Liahov.

Potrivit lui, ploaia nu va înceta până luni.

Sâmbătă seara, era practic imposibil de mers pe trotuarele din centrul Moscovei, iar străzile erau, de asemenea, acoperite cu polei.

"Le cerem moscoviţilor să fie extrem de prudenţi şi să nu iasă din case", a declarat Pergamenşcik.

Străzile capitalei ruse sunt foarte aglomerate în aceste zile, în apropierea Anului Nou şi a Crăciunului sărbătorit în Rusia la 7 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel