EXCLUSIV  Brâncuși, casă prăbușită. O descendentă a sculptorului infirmă: Este alta

Maria Luminița Brâncuși, președintele Fundaţiei „Familia Brâncuşi“ și descendenta sculptorului Constantin Brâncuși, a declarat că știrea, potrivit căreia casa în care s-a născut Constantin Brâncuși s-a prăbușit, este falsă.

Prăbușirea ultimilor pereți ai casei în care s-a născut Constantin Brâncuși a fost o temă mult discutată zilele acestea și chiar speculată din punct de vedere politic de PMP.

Maria Luminița Brâncuși, președintele Fundaţiei „Familia Brâncuşi“ și descendentă a sculptorului Constantin Brâncuși, a declarat, pentru DC News, că știrea este una falsă.

A plecat fiecare din casa aia cu câte o scândură

"Petru Comarnescu a spus în cartea lui, foarte clar, ce s-a întâmplat cu casa în care s-a născut Brâncuși. Este vorba despre casa lui Frăsina, sora mai mică a sculptorului, din care oricum nu mai era mai nimic. Casa în care s-a născut Brâncuși a ars, ce a mai scăpat pe acolo, a plecat fiecare din casa aia cu câte o scândură, cu câte una, cu câte alta. Cam așa ceva a fost. 

Ideea e că la un moment s-a deschis un litigiu foarte mare cu Florin Codre, în cadrul căreia s-a arătat, au venit cu acte practic, faptul că acea casă în care s-a născut Brâncuși nu există și că aceea a ars. Au venit cu spicuiri din cartea lui Petru Comarnescu care scrisese despre chestiunea asta și s-a lămurit tot. Punct", a declarat Maria Luminița Brâncuși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel