EXCLUSIV  Brâncuși, casă prăbușită. O descendentă a sculptorului infirmă: Este alta

Vlad Manolache / 12 oct 2018 / 19:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Maria Luminița Brâncuși, președintele Fundaţiei „Familia Brâncuşi“ și descendenta sculptorului Constantin Brâncuși, a declarat că știrea, potrivit căreia casa în care s-a născut Constantin Brâncuși s-a prăbușit, este falsă.

Prăbușirea ultimilor pereți ai casei în care s-a născut Constantin Brâncuși a fost o temă mult discutată zilele acestea și chiar speculată din punct de vedere politic de PMP.

Maria Luminița Brâncuși, președintele Fundaţiei „Familia Brâncuşi“ și descendentă a sculptorului Constantin Brâncuși, a declarat, pentru DC News, că știrea este una falsă.

A plecat fiecare din casa aia cu câte o scândură

"Petru Comarnescu a spus în cartea lui, foarte clar, ce s-a întâmplat cu casa în care s-a născut Brâncuși. Este vorba despre casa lui Frăsina, sora mai mică a sculptorului, din care oricum nu mai era mai nimic. Casa în care s-a născut Brâncuși a ars, ce a mai scăpat pe acolo, a plecat fiecare din casa aia cu câte o scândură, cu câte una, cu câte alta. Cam așa ceva a fost. 

Ideea e că la un moment s-a deschis un litigiu foarte mare cu Florin Codre, în cadrul căreia s-a arătat, au venit cu acte practic, faptul că acea casă în care s-a născut Brâncuși nu există și că aceea a ars. Au venit cu spicuiri din cartea lui Petru Comarnescu care scrisese despre chestiunea asta și s-a lămurit tot. Punct", a declarat Maria Luminița Brâncuși.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24