Șantier Naval Constanța. Daraban (CCIR), proiecte MAJORE. Șansă pentru România

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a însoțit delegația franceză Naval Group, condusă de E.S. Ambasadorul Republicii franceze în România, Michèle Ramis, într-o vizită la Șantierul Naval Constanța (SNC), în vederea derulării unui proiect economic major pentru țara noastră.

Cu ocazia acestei vizite, reprezentanții SNC și cei ai naval Group au semnat un acord de colaborare care urmează Memorandului de înțelegere, semnat de cele două companii, în noiembrie 2017, în cadrul Seminarului industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze și românești, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Acordul de colaborare prevede participarea la licitația lansată de statul român pentru achiziția de patru corvete și facilitează transferul de tehnologie de ultimă generație și know-how.

Obiectiv strategic de dezvoltare

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a făcut referire la SNC ca fiind un obiectiv strategic de dezvoltare: „Am ținut să vin să sprijin Șantierul Naval Constanța în toate demersurile ca industria românească de profil să capete tehnologie cu care ulterior să poată licita în toate părțile lumii. Naval Group e singurul care are produse testate în luptă. Restul au produs pentru expoziție. Transferul tehnologic contează extrem de mult. Partenerul francez va lăsa tehnologia utilizată în șantierul naval. Acesta este rolul nostru, să importăm tehnologie ca ulterior să exportăm de sine stătători. Naval Group sunt singurii din competiția care va urma care au produse testate în luptă”.

(w670)

Parteneriat puternic, bazat pe resursele industriale unice

Pascal Le Roy, VicePresedinte Naval Group pentru dezvoltare industrială internațională, a declarat: „Oferta noastră se poate baza pe un parteneriat puternic, bazat pe resursele industriale unice ale SNC și pe experiența îndelungată a Grupului Naval în ceea ce privește transferul de tehnologie și know-how în context internațional, precum și relația bilaterală fructuoasă și de durată care a legat Franța și România în ultimul secol. Suntem convinși că soluția noastră este cea mai bună pentru România, pentru marina românească la nivel operațional și strategic, dar și pentru economia românească și poporul român în ceea ce privește crearea de locuri de muncă și dezvoltarea industriei de apărare românească în următoarele decenii”.

(w670)


Proiect economic major franco-român

Directorul Șantierului Naval Constanța, Radu Rusen, a declarat: „Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanta pentru programul de corvete este un proiect economic major franco-român, care va face posibil ca Forțele Navale Române să dispună de cea mai avansată tehnologie pentru lupta pe mare. Vorbim de tehnologie de vârf, inclusiv tehnologie folosită pe fregate și submarine, care acum va putea fi transferată pe corvetele Marinei. De asemenea, asocierea noastră va face posibil un amplu transfer de tehnologie de ultimă generație pentru economia românească. România va putea deține pe teritoriul național, pe termen lung, capacități proprii de construcție de nave militare foarte avansate ca tehnologie de luptă”.

E.S. Ambasadorul Republicii franceze în România, Michèle Ramis, a declarat: „Franța si România sunt angajate într-un parteneriat strategic de peste 10 ani care acoperă mai multe domenii nu doar cela al apărării. Franța propune României, în ceea ce privește cooperarea în industria apărării, parteneriate pe termen lung.  Ceea ce ați văzut azi este concretizarea intenției de cooperare între unul dintre campionii lumii în domeniul naval și Șantierul Naval Constanta. Este vorba de o cooperare pe termen lung care vizează construirea de nave și transfer de tehnologie, crearea de locuri de muncă și posibilități de export. Ambele părți au de câștigat. Acest proiect are tot sprijinul guvernului francez și de aceea sunt aici”.

Delegația fanceză a fost compusă din: Alain Guillou, Naval Group Executive Vice President, dl. Jean Christophe Nicolas (HO Industrial Coop), dl. Philippe Missoffe (Ind. Coop) dl. Yves Cotty și dna Sabine Caekaert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel