Andronescu: Atitudinea profesorului din Lugoj nu poate fi aprobată

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică pentru Mediafax, că atitudinea profesorului de istorie din Lugoj nu poate fi aprobată și nici încurajată, considerând că meseria de dascăl impune o conduită riguroasă, atât în afara școlii, cât și în afara ei.

Referitor la cazul profesorului Horațiu Suciu, directorul adjunct al Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu" din Lugoj, care a dedicat elevilor săi o carte scrisă de el, în care folosește un limbaj demn de o producție pornografică, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în așteptarea deciziei consiliului profesoral al  unității școlare unde acesta își desfășoară activitatea, dezaprobă atitudinea dascălului.

"Aştept o decizie a consiliului profesoral al Colegiului Naţional «Iulia Haşdeu» din Lugoj. Să vedem ce spun profesorii, părinţii şi elevii despre acest caz. Dar, indiferent de părerea lor, atitudinea profesorului nu poate fi aprobată, încurajată", a afirmat, duminică, ministrul Educaţiei, menționând că meseria de profesor, impune anumite rigori.

"În momentul în care te-ai decis să îmbraci haina de dascăl, trebuie să fii un model, să ai rigoare. Eşti un model şi aşa trebuie să rămâi, în şcoală şi în afara ei", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Citește și Roman erotic, scris de un profesor din Lugoj pentru elevii săi

În același context, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş a declarat că se va sesiza în acest caz, în timp ce secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Stelian Fedorca a spus, la rândul său, în urmă cu o zi, că profesorul din Lugoj trebuie scos din învăţământ, întrucât nu are ce căuta în şcoală.

"Voi vorbi cu şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Cornel Petroman, despre acest caz. Şcoala ar trebui să convoace Consiliul de administraţie şi să analizeze cazul. Primul pas este întrunirea comisiei de disciplină. Nici nu cred că este cazul să se întrunească consiliul profesoral. Este suficient Consiliul de administraţie", a declarat, sâmbătă, Stelian Fedorca, considerând că un astfel de profesor nu are ce căuta într-o școală.

În opinia secretarului secretarului de stat, Consiliul de administraţie al şcolii poate decide desfacerea contractului de muncă al profesorului de istorie Horațiu Suciu.

Pe de altă parte, directorul Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu" din municipiul Lugoj, Camelia Puţinelu, susținea, tot sâmbătă, că Horațiu Suciu este un profesor apreciat în cadrul liceului, în care predă și soția sa, iar volumul acestuia publicat anul trecut nu are legătură cu şcoala.

De asemenea, Camelia Puținelu a precizat că nu s-a mai confruntat cu o asemenea problemă, dar va lua măsurile necesare în acest caz, după ce se va întoarce din concediu și după ce se va consulta cu şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, precizând că întrunirea Consiliului de administrație al liceului va avea loc după data de 3 septembrie, la finalul perioadei de concediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel