"Am reproșat FMI că a transformat dialogul social într-unul comunist", spune Hossu

Liderul sindical Bogdan Hossu a spus că le-a reproșat reprezentanților Fondului Monetar Internațional că au transformat discursul socialist într-unul de tip comunist. Reproşul a venit după ce reprezentanţii FMI au chemat sindicatele la discuţii cu privire la salariul minim după ce conveniseră deja cu Guvernul în privinţa majorării lui în două etape, la 750 de lei şi, ulterior, la 800 de lei.

În acelaşi context, liderul "Cartel Alfa" a mai spus că principalele cinci confederaţii sindicale au subliniat, la discuţiile cu reprezentanţii FMI, necesitatea majorării salariului minim la 850 de lei, în condiţiile în care de această măsură ar viza nu mai puţin de 1,9 milioane de salariaţi, existând totodată beneficii aduse bugetului de stat, scrie gândul.info. Bogdan Hossu a adăugat că discuţiile de luni purtate la sediul FMI din Bucureşti au vizat şi reformele în structura companiilor cu capital majoritar de stat, în special la cele din energie şi transporturi. Sindicaliştii au cerut întâlniri separate cu federaţiile din domeniile respective.

Preşedintele "Cartel Alfa" a adăugat că a fost abordat şi subiectul modificării Legii dialogului social, prilej cu care reprezentanţii FMI ar fi exprimat rugămintea ca proiectul în acest sens să intre în dezbatere parlamentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel