Alin Trășculescu pus în libertate. Decizia CAB, definitivă

04trasculescu_RZV_2951e84724
04trasculescu_RZV_2951e84724

Magistrații Curții de Apel au decis, vineri seara, că fostul deputat PDL, Alin Trășculescu, poate fi cercetat în libertate. Decizia CAB este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat. CAB a admis astfel recursul fostului deputat, casând decizia Tribunalului București prin care Trășculescu era reținut pentru 29 de zile.

Autor: Gabriela Bejan

Alin Trășculescu a fost reținut pentru trafic de influență, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Procurorii DNA care l-au ridicat pe fostul deputat PDL susțin că acesta ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro.

Vineri, Curtea de Apel București ”admite recursul inculpatului, casează încheierea TB şi rejudecând, respinge cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi ţara cu măsura arestării preventive", se arată în minuta deciziei CAB, potrivit Agerpres.ro. Decizia este una definitivă și va fi pusă în aplicare cât mai repede.

În același dosar este cercetat și pus sub acuzare și complicele lui Trășculescu, Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL. Și în situația lui Calotă ÎCCJ a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel