Alex Coita: Problema nu e numai 112. Mergem cu frică la ghişeu. Statul nu înţelege!

Alex Coita
Alex Coita

Politologul Alex Coita a tras o concluzie dură la Antena 3, în urma înregistrării audio a apelului făcut de Alexandra, tânăra ucisă la Caracal, la 112. 

"Problema nu este 112. Genul acesta de abordare, lipsită de empatie şi solicitudine, de profesionalism, o găsim în aproape toate instituţiile statului. MErgem la ghişeu să depunem acte cu frică, pentru că acolo suntem trataţi ca oameni care sigur au greşit cu ceva. Orice interacţiune o facem cu frică şi am ajuns să ne temem de stat, pentru că statul aşa înţelege să se raporteze la cetăţean: lipsit de respect. Statul nu înţelege că cetăţeanul, din puţinul lui, plăteşte structurile statului.

Sigur, punând una lângă alta înregistrările de la 911 şi cele de la 112, pentru mine a fost devastator. Am venit din SUA în 2006, pentru că am crezut în România. Nu îmi pare rău, dar nu ne schimbăm, rămânem blocaţi în aceleaşi abordări cu care s-au confruntat şi părinţii şi bunicii noştri. Probabil şi copiii noştri vor fi trataţi cu dispreţ, cu nepăsare. Trebuie să existe un declic în conştiinţa acestui popor. Am avut Colectiv, am avut multe momente în care puteam înţelege că aşa ceva nu se mai poate. Ce trebuie să se mai întâmple?", a declarat Alex Coita la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel