ALEGERI 2016. Tribunalul Mureş respinge lista de candidaţi ai PRM pentru Senat

ALEGERI 2016. Tribunalul Mureş a respins, luni, contestaţia formulată de Partidul România Mare, împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş, care a decis respingerea listei de candidaţi propuşi de formaţiune la alegerile pentru Senat, pentru nereprezentarea ambelor sexe.

ALEGERI 2016. Contestatarii pot depune apel împotriva soluţiei Tribunalului Mureş în termen de 48 de ore de la pronunţare. Tribunalul Mureş urmează să se pronunţe marţi şi asupra contestaţiei depuse de PRM împotriva deciziei BEJ Mureş, care a respins şi lista de candidaţi la Camera Deputaţilor, după ce s-a constatat că nu a fost îndeplinită condiţia de fond prevăzută de art. 52 alin (2) din legea 208/2015, aceea ca lista de candidaţi să asigure prezentarea ambelor sexe, în condiţii de pluritate de candidaţi.

ALEGERI 2016. Pe rolul Tribunalului Mureş există încă 16 contestaţii la Legea Electorală, 14 dintre acestea fiind depuse de Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acţiune prin preşedinte Nicolae George Epurescu, una de către deputatul Ionaş Florin Urcan, a cărui candidatură pe lista PNL nu a fost acceptată, şi una de către Cătălin Hegheş, din partea Partidului Oamenilor Liberi, în cazul căruia BEJ Mureş a constatat lipsa numărului necesar de semnături de susţinere a candidaturii.

ALEGERI 2016. Tribunalul Mureş a respins toate contestaţiile formulate de Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acţiune, prin preşedinte Nicolae George Epurescu, împotriva deciziilor de admitere a listelor de candidaţi la Camera Deputaţilor şi Senat depuse de Partidul România Unită, Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, UDMR, Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat şi Partidul Mişcarea Populară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel