Acuzații grave din interiorul SRI, despre poliție politică și amenințări. Ce zice SRI

Potrivit Evz, există un material olograf al unui cadru SRI, în care instituția este acuzată de faptul că nu a luat niciun fel de măsuri și a tolerat săvârșirea unor abateri grave, în perioada în care Serviciul era condus de către Radu Timofte Purtătorul de cuvânt al SRI a răspuns unei solicitări a sursei citate, confirmând că respectivul a fost primit în audiență pentru a face unele sesizări, dar în urma verificărilor nu au fost sesizate nereguli.

Cadrul SRI a anunțat public încă din data de 20 decembrie 2012, pe site-ul sursazilei.ro, dezvăluiri despre "poliția politică la nivel înalt", publicând ulterior doar un facsimil. El aducea acuze de poliție politică, amenințări cu susprimarea fizică ș.a.

La solicitarea Evz Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că ofițerul SRI a adus la cunoștință instituției sesizările sale și s-au făcut cercetări în acest sens, iar presupusele practici semnalate de bărbat ar fi avut loc în 2005-2006, atunci când Serviciul Român de Informații era condus de către Radu Timofte.

"Toate aspectele expuse de petent au fost investigate şi analizate temeinic în cadrul mai multor comisii de verificare instituite de conducerea SRI, potrivit ordinelor interne. În pofida volumului de resurse alocat şi a demersurilor investigative complexe, nu au fost identificate elemente care să evidenţieze existenţa unor astfel de situaţii. Concluziile verificărilor efectuate au fost comunicate, potrivit legii, atât petentului, cât şi instituţiilor sesizate, context în care respectivul s-a declarat mulţumit de demersurile instituţiei nostre şi de rezultatele verificărilor realizate în caz", a declarat Sorin Sava.

”Aveţi cunoştinţă despre cazul unui ofiţer care a interceptat ilegal convorbiri telefonice din dispoziţia unui lider politic judeţean?”, e întrebarea cadrului SRI, adresată unui om politic important din Parlamentul României.

"Potrivit legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, magistraţilor le este interzis să deţină calitatea de 'lucrător operativ, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii'. Vă asigurăm că instituţia noastră respectă cu stricteţe cadrul normativ menţionat, principiul legalităţii reprezentând o constantă a activităţii noastre", a fost răspunsul instituției pe subiectul ofițerilor acoperiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel