Vremea, schimbare radicală. Vezi când va ninge

Săptămâna debutează cu vreme frumoasă și în încălzire în toate zonele țării. Marți, în vestul, centrul și nordul țării norii se adună tot mai mulţi si lasă pe arii extinse ploi, dar in sud si sud-est predomina soarele. De miercuri însă, în jumătatea de vest a țării, temperaturile scad simțitor, vor fi și cu 10 grade mai mici față de ziua precedentă. Miercuri noaptea va urma o schimbare radicală a vremii, iar pe crestele înalte se va așterne un strat de  zăpadă.

Saptamana care urmeaza incepe cu vreme frumoasa si in incalzire in toate zonele tarii, dar cu deosebire in cele estice si sudice, unde la amiaza se ating 22-23 de grade, pornind de la 15-16 grade in nord-vestul extrem si in Delta Dunarii. Dupa ce se risipeste putina ceata din zori, contam pe o zi insorita, fara precipitatii si cu doar putin vant pe litoral si pe crestele inalte de munte.

In Bucuresti, luni dimineata va fi putina ceata, dar se risipeste repede si ziua se anunta frumoasa, cu soare pe saturate si vant domol, asa ca la amiaza vor fi cu 5-6 grade mai mult fata de ziua precedenta, termometrele vor indica 20-21 de grade la umbra.

Marti in vestul, centrul si nordul tarii noastre norii se aduna tot mai mulţi si lasa pe arii extinse ploi, dar in sud si sud-est predomina soarele peste zi si vremea va fi frumoasa pana seara tarziu, si abia noaptea apar cativa stropi de ploaie. Vantul doar pe crestele inalte de munte se arata mai agitat, iar temperaturile raman ridicate in sudul tarii, 23-24 de grade vor indica tremoemtrele la amiaza in mai multe localitati din Oltenia si Muntenia, insa mai scad putin in nordul tarii, in Bucovina nu se aduna mai mult de 13 grade.

Miercuri insa, in jumatatea de vest a tarii, temperaturile scad simtitor, vor fi si cu 10 grade mai mici fata de ziua precedenta, la amiaza nu se ating mai mult de 8-10 grade in cateva localitati din Banat si Crisana, in timp ce in sud-est inca sunt valori generoase, de 22-23 de grade. Si aceasta pentru ca in vest, centru si nord nu se iveste nicio raza de soare intreaga zi, iar ploile, local abundente, sunt prezente pe arii tot mai extinse.

Pentru joi, răcirea se va simți în toate zonele țării, inclusiv în București, unde temperaturile nu vor trece de 10 grade Celsius. Tendința de vreme rece se va resimți până spre sfârșitul săptămânii, regimul termic nu se redresează, iar valorile diurne  vor fi mai degrabă comparate cu cele  din cursul nopții. În aceste condiții. răcirea va fi bruscă și accentuată a vremii.

Regimul precipitațiilor va avea și el o tendință asemănătoare temperaturilor. Dacă în primele zile ale săptămânii acestea vor fi neînsemnbate, de miercuri vorbim de o nebulozitate accentuată, mai întâi în nord și nord-vestul țării, după care joi, aria precipitațiilor vor cuprinde tot teritoriul. 

Mai mult, vantul se intensifca si el in majoritatea regiunilor, iar la munte rafalele sunt din ce in ce mai puternice si noaptea pe crestele inalte apar si lapovițe sau ninsori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel