Tiberiu Nițu, argumente pentru "Big Brother", după atacul din Franța

tiberiu nitu
tiberiu nitu

Tiberiu Nițu a reluat teoria necesității legii "Big Brother", în contextul atacului terorist de la redacția ziarului francez Charlie Hebdo.

"Pentru o prevenire eficientă a actelor de terorism avem nevoie de instrumente potrivite și legile privind cartelele preplătite și retenția datelor ar putea constitui astfel de instrumente potrivite, dacă le-am avea. Se impun a fi adoptate legi eficiente care să poată constitui instrumente foarte bune pentru a putea preveni actele de terorism. Ați menționat ce se întâmplă la Paris... Uitați-vă ce înseamnă să încerci să combați! E groaznic ceea ce se întâmplă!", le-a declarat Tiberiu Nițu jurnaliștilor, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tiberiu Nițu, asemenea acte normative sunt "imperios necesare", astfel că nicio măsură în sprijinul luptei împotriva terorismului nu poate fi considerată "disproporționată" în raport cu faptele.

"Important este să putem preveni, iar ca să putem preveni avem nevoie de instrumente potrivite și astfel de acte normative care să ne poată permite să anticipăm, să cunoaștem ce fac astfel de oameni sunt nu extrem de binevenite, sunt imperios necesare. Și noi am luat toate măsurile, ne-am implicat alături de alte instituții pentru a adopta astfel de legi. Pentru a acționa ferm împotriva teroriștilor și pentru a putea preveni actele de terorism, nicio măsură nu poate părea ca fiind disproporționată", a adăugat Tiberiu Nițu.

Procurorul general a precizat că în prezent nu există dosare de terorism la parchete.

"E foarte bine că nu avem dosare. Am avut dosare, știu că au fost vreo două, dar nu de gravitatea sau de amploarea a ceea ce s-a întâmplat la Paris. Important este să nu avem dosare. Pentru că a avea dosare înseamnă să combați, iar a nu avea dosare înseamnă că ai o prevenire eficientă și foarte bună. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Vă asigurăm că și noi, Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casație, dar în special serviciile specializate în prevenirea, depistarea și anticiparea acestor fapte își fac foarte bine treaba și noi susținem activitatea acestor instituții", a subliniat Tiberiu Nițu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel