Teste gratuite pentru trombofilie. Oana Stancu, veste pentru femeile însărcinate

Oana Stancu le-a dat o veste extraordinară femeilor care sunt însărcinate.

De acum înainte, dacă viitoarele mămici vor avea probleme cu sarcina, vor putea să facă teste gratuite pentru trombofilie și alte boli hematologige la Spitalul Universitar București. A fost lansat proiectul prin care 1.700.000 de euro au fost obținuți de la Guvernul Norvegiei pentru a ajuta femeile cu astfel de riscuri în sarcină. Astfel, va fi cumpărată aparatura medicală necesară efectuării testelor genetice în România.

"Veste uriașă pentru femeile însărcinate! (Azi mi-am văzut un vis împlinit)

Din iunie, dacă aveți probleme cu sarcina, veți putea face teste GRATUITE pentru trombofilie și alte boli hematologige și veți putea urmări sarcina și primi asistență medicală potrivita sarcinii dumneavoastră la Spitalul Universitar București. Chiar dacă sunteți de oriunde altă parte din țară, dacă se va dovedi că suferiți de o boală hematologică, aici veți primi tratamentul care să vă ajute să duceți bebelușul la termen sau cât mai aproape de termen, iar dacă el va fi prematur, va primi aici asistența de care are nevoie.

A fost lansat proiectul prin care 1.700.000 de euro au fost obținuți de la Guvernul Norvegiei pentru a ajuta femeile cu astfel de riscuri în sarcină. Cu ei va fi cumpărată aparatura medicală necesară efectuării testelor genetice la noi, nu în alte țări și GRATIS. În privat, ele costă între 7 și 25 de milioane de lei vechi.

VEZI ȘI: ENDOMETRIOZĂ, interviu cu președinta EndoFrance. Sfat pentru femeile din România

Proiectul acesta nu se întâmplă pentru că are Oana Stancu trombofilie. El se întâmplă pentru că anul trecut în Universitar, din 3.416 de paciente care au născut, 734 au fost depistate cu trombofilie PE BANII LOR (DECI PENTRU CĂ AU AVUT BANI SĂ-ȘI DEPISTEZE BOALA) şi ALTE 1.069 cu alte boli hematologice.

Proiectul acesta se întâmplă pentru că niște doctori cu maximum respect pentru meseria lor și pentru viață, oameni serioși, s-au așezat la o masă cu doi miniștri serioși și au obținut arpaope două milioane de euro pentru oamenii din țara asta suferinzi de ceva.

Ei sunt MONICA CIRSTOIU, CĂTĂLIN CIRSTOIU, ANA MARIA VLĂDĂREANU, ADRIANA DAN, HORIA BUMBEA, EUGEN RADU (DOCTORII) ȘI NICOLAE BĂNICIOIU ȘI EUGEN TEODOROVICI (MINIȘTRII PENTRU SĂNĂTATE ȘI FONDURI EUROPENE).

Și o bucurie și mai mare îmi vine din faptul că acest proiect nu e unic, nu e o excepție, nu e o întâmplare. Când noi lansăm proiectul de la Universitar, ministrul Teodorovici era la Cluj de unde mă anunța telefonic că alte șase milioane de euro a luat de la norvegieni pentru oncologie pediatrică. Doamne ajută!", a fost mesajul transmis de Oana Stancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel