Suleyman Demirel a murit la 90 de ani. A fost președinte și premier al Turciei

Fostul președinte și prim-ministru al Turciei, Suleyman Demirel, a decedat miercuri, într-un spital din Ankara, la vârsta de 90 de ani. Suleyman Demirel a fost una din figurile de prim rang de pe scena politică turcă, timp de peste o jumătate de secol.

Din 1965, Suleyman Demirel a guvernat Turcia mai bine de 11 ani, la conducerea a șapte guverne, el fiind al doilea prim-ministru cu o carieră atât de lungă, după actualul președinte și fost șef de executiv Recep Tayyip Erdogan. A exercitat funcția de șef al statului între 1993 și 2000.

Suleyman Demirel a murit în urma unei infecții respiratorii severe, informează agenția de presă Anadolu, citând surse medicale.

Născut în 1924, acest conservator pragmatic și-a început cariera politică în 1960, după prima lovitura de stat militară.

Două dintre mandatele sale în fruntea guvernului au fost întrerupte de alte două lovituri de stat militare, una în 1971, cealaltă în 1980, potrivit Agerpres.

Lăudat pentru abilitățile sale oratorice, Demirel - supranumit de simpatizanții săi "Baba" (tata în turcă) - s-a retras din viața politică după finalul mandatului său prezidențial, dar a continuat să ofere consiliere politicienilor turci.

Vezi și: Turcia: Jurnalist condamnat la închisoare pentru insultă adusă președintelui Recep Tayyip Erdogan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel