Cătălin Striblea, concluzii după interviul cu Traian Băsescu

Jurnalistul Cătălin Striblea a prezentat câteva concluzii după interviul pe care i l-a luat lui Traian Băsescu, marți, în emisiunea „Ultimul cuvânt”, de la B1 Tv.

Iată concluziile postate de jurnalist pe blogul său:

„1. Traian Băsescu a spus clar că filajul de la Paris nu a fost efectuat de serviciile secrete. Confirmă astfel o ipoteză din piață potrivit căreia fotografiile au fost realizate de o agenție privată pentru unul din "clienții" Alinei Bica. Eu aș fi mai temperat. Sunt două părți care știu ce s-a scris în raport. Cea care l-a făcut și care, potrivit lui Traian Băsescu nu poate fi verificată, și Traian Băsescu. Cine să fi dat informația despre agenția privată în piață? Băsescu nu prea avea interes, căci a trebuit să recunoască că acționează pripit. SRI? Îi cade bine versiunea asta. Eu aș mai aștepta ca să știu versiunea corectă.

2. Traian Băsescu nu îl atacă pe generalul Coldea. Deși îl poziționează clar în campania electorală. Acuzațiile sunt fine, mai curând niște mesaje către Coldea. Ceva de genul: "Udrea spune multe lucruri, eu te văd însă echilibrat, nu e nevoie să facem scandal". Să fie Coldea atât de puternic încât să-i dea emoții președintelui?

Vezi și: Băsescu a corectat introducerea pe care i-a făcut-o Striblea

3. Traian Băsescu nu-l atacă pe Iohannis. L-a scos din povestea cu Moldova, acolo unde eșecul este al unui președinte fără experiență. L-a scos chiar și din povestea cu americanii care nu au fost informați de numirea de la SRI. Nu are nevoie de un nou front de luptă acum. Nu știe relația actualului președinte cu serviciile și parchetele. De ce să te expui? Va fi timp suficient pentru lupte cu Iohannis. În momentul în care îl vom vedea pe fostul președinte atcându-l pe Iohannis vom ști că afacerea Udrea este încheiată.

4. La un moment Traian Băsescu a spus că a primit de la SRI un raport despre Codruța Kovesi, înainte de a o numi la DNA. Nu am realizat pe loc, dar acum mi se pare ciudat că nu a fost informat despre Alina Bica înainte de a ajunge la DIICOT, căci așa am aflat de la Comisia SRI.

5. "Principala mea grijă este Elena Udrea". Președintele joacă pe o sârmă foarte subțire. Elena Udrea trebuie să știe că nu a abandonat-o. Ea este depozitara unor secrete uriașe. În același timp nu-și permite alte războaie. E posibil ca în timp să vrea ca Elena Udrea să iasă din ecuație.

6. Mi-e din ce în ce mai clar că oameni din servicii au jucat în campanie. Ceea ce este cel mai grav lucru cu putință în acest moment.

7. E neschimbat față de presă. Chiar și față de cei care l-au susținut masiv în 2012. Păcat”.

Citește și: Florian Coldea, la un pas să fie DEMIS de la SRI. Ce s-a întâmplat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel