Rareș Bogdan intervine în forță în scandalul lui Dan Puric

Rareș Bogdan a reacționat după războiul care a fost declanșat în presă în privința lui Dan Puric după ce actorul a acordat interviuri la Realitatea TV, România TV, dar și la Antena 3.

Andrei Pleșu l-a criticat pe Dan Puric pe pagina sa de Facebook, unde a scris: "domnul Dan Puric a ieşit din sfera (actoriei, n.n.) unde este cu adevărat competent, înalt competent. A făcut un sindrom de guru. Părerea mea sinceră este că el nu este pregătit pentru acest rol, din două motive. Unu: se simte indecent de bine în el, iar asta se vede din mica pompă profetică a discursului. Doi: n-are cultură suficientă, iar asta se vede din modul cum dă citate".

Rareș Bogdan a explicat, tot pe Facebook, de ce îl apără pe Dan Puric.

"DE CE ÎL VOI APARĂ PE DAN PURIC

Spun încă de la început că nu este corect ce i se întâmplă acestui om de câte ori părăseşte scena teatrului sau a sălilor de conferinţe pentru a calcă într-un platou de televiziune... Multe ziceri din Dan Puric au devenit virale pentru a fi apoi ciopârțite de minţi pretins virile şi asta deoarece în spaţiul (de)formator de opinie, confiscate până la ultimul cent de nişte bocitoare cu pretenţie de walkirii, a apărut un tip care cuteză să aibă alte păreri. Trăim într-un secol unde, în ciuda spaţiului nesfârşit de exprimare, trebuie să gândeşti "politically correct", căci altfel trebuie să sfârşeşti îngropat în scuipat. Să înţeleg că vechea mostră de fair-play a lui Vasile Alecsandri – "E unul care cânta mai dulce decât mine?/ Cu-atât mai bine ţării, şi lui cu-atât mai bine" e prăfuită, jalnică şi patetică, nu? Desuetă, nu?

... Singurul pe care îl cred că dojeneşte sau o face pentru că doreşte o polemică civilizată pe model de început de secol XX (în realitate dânsul nu critică, îi ştiu verbul, peniţa şi mintea tăioasă atunci când critică cu adevărat) este Andrei Pleşu. Tocmai de aceea nu mă voi referi la domnia sa. Dânsul a aruncat civilizat o mănuşă a polemicii pe care Dan Puric o poate ridica sau nu. Nu la nobili fac referire, ci la puşlamalele nătânge care pândesc orice fărâmă de altfel de patriotism decât cel deprins în întâlnirile de educare ale post-modernismului şi fac în aşa fel încât să-şi justifice solda. Şi ştiţi cum se produce asta? Se dă un telefon, se stabileşte întâlnirea cu vectorul care deţine pâlnia, se anunţă "Pericoool!!", "agent al reacţiunii", şi hăț! Punguţa cu 2 bani. "Pericol cu ce scop?" "Defetism!!" "În favoare cui?" "A lui Putin!" "Ambasadeleeeeeeee!!! Aoleu!! Poate unii se pot simţi atacaţi şi atunci mai bine începem operaţiunea "defăimarea" cu limbutul ăsta de Puric, se gândesc unii sau alţii...

... Mai băieţaşi şi fetiţe, mai dragă, sunteţi atât de transparenţi... Ce afirmă până la urmă Dan Puric atât de deranjant pentru geopolitica din capul vostru? Că România a fost mereu în Europa. Că fiecare familie trebuie să-şi facă propriul Mărăşeşti. Că doar credinţa şi iubirea de ţară declarată şi prestată în paradigma strămoşească ne poate salva. Că regalitatea era soluţia? Că putem să nu mai fim atât de slugi, că dacă ne iese din pieptul de aramă şi interesul naţional adevărat, nu mimat sau pus pe cozoroc precum Tweety, poate vom fi mai respectaţi.

[citeste si]

... Visez cu mult drag la clipa în care veţi cădea din vârful mormanului cu rahat pe care îl mâncaţi şi vă va fi ruşine să mai daţi ochii cu ascultătorii, cu cititorii, cu telespectatorii şi mai ales cu vecinii. Am credinţa că se va întâmplă, odată şi-odată. Sper doar să apuc să vă văd privind, precum Zorba, spre năruirea găselniţei cu ajutorul căreia aţi devenit unii bogaţi şi alţii frustraţi fără să iubiţi ţara asta care vă înghite toate lăturile şi continuă să zâmbească încrezător prin oamenii sistemului ce vor exclusiv doar personaje gri, fără însuşiri ca să citez din Musil.

Vă e teamă şi de Puric? Sistemul reacţionează pentru că Puric e prea sincer, prea direct şi prea iubitor de Românie? Spre deosebire de mulţi dintre voi, care vă ruşinaţi de România. Vă deranjează că Puric vorbeşte cu patos şi poate strica anumite planuri care să ducă la alternative? Aici e problema? Ce naiba v-a apucat să îl bălăcăriţi în felul acesta odios şi plin de laşitate? Nu vă place, simplu, folosiţi telecomanda sau intraţi în polemică folosind argumente interesante şi nu scuipaţi! Construiţi!", a transmis Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel