Putin: Grecia nu a cerut ajutor financiar Rusiei. Tsipras: Nu suntem o colonie

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, într-o conferință comună de presă cu premierul grec, Alexis Tsipras, că Grecia nu a cerut ajutor financiar Rusiei.

Culisele negocierilor Tsipras-Putin. Ce vrea Grecia, ce îi poate oferi Rusia, ce va face Germania

• Putin a adăugat că Rusia este pregătită să participe la licitații pentru proiecte de infrastructură din Grecia.

• Cu privire la celălalt subiect despre care s-au făcut multe speculații, ridicarea embargoului pentru importul de produse agro-alimentare din Grecia, președintele Rusiei a spus că interdicția rămâne valabilă pentru că Moscova nu poate face excepții în cazul niciunui stat UE.

• Alexis Tsipras a declarat că nu este de acord cu menținerea sancțiunilor economice împotriva Rusiei. Relațiile ostile între Vest și Rusia ar putea conduce la un al doilea Război Rece, a comentat el. 

"Contrasancțiunile impuse de către Rusia au produs durere economiei Greciei. Dar știm că represaliile au fost un răspuns la sancțiunile împotriva Rusiei, a căror logică nu o împărtășim pe deplin. Dezaprobăm deschis sancțiunile. Nu reprezintă o soluție eficientă. Credem că ar putea duce la un nou Război Rece între Rusia și Vest" - Alexis Tsipras.

• "Nu suntem o colonie, suntem o țară, chiar dacă avem unele probleme financiare", a mai spus Tsipras.

• Putin și Tsipras au făcut comentarii despre o posibilă participare a Greciei la proiectul Turkish Stream (denumire pe care grecul nu a agreează). Președintele Rusiei a precizat că nu există niciun acord concret, dar că Atena ar putea câștiga milioane de euro anual din acest proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel