Planul B al Rusiei, după sistarea afacerii Mistral

Foto: rtl.fr
Foto: rtl.fr

Rusia intenționează să construiască propriile nave de război, similare celor pe care Franța urma să le livreze Moscovei, a anunțat ministrul rus pentru Industrie și Comert, Denis Manturov, citat de RIA Novosti, potrivit Reuters.

Afacerea Mistral este foarte importantă pentru forța navală a Rusiei, care nu dispune de portelicoptere precum cele pe care Franța urma să i le livreze în baza unui contract semnat în 2011.

Armata Moscovei are nevoie de astfel de nave amfibii pentru a-și proiecta puterea militară pe uscat de la o distanță sigură. 

Palatul Elysee a anunțat săptămâna trecută că, având în vedere evoluțiile negative ale crizei din Ucraina, Franța a decis să suspende livrarea primei nave Mistral către Rusia.

Rusia și Franța au semnat în 2011 un contract de 1,2 miliarde de euro pentru construirea a două nave de tip Mistral la Șantierele STX din Saint-Nazaire pentru Marina rusă, denumite de armata rusă Vladivostok și Sevastopol. Prima navă — Vladivostok — urma să fie predată Rusiei în toamna lui 2014, iar cea de-a doua — Savastopol — în toamna lui 2015.

Scandal și stupefacție în Franța, după eșecul afacerii Mistral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel