Gigi Becali, în apărarea ciobanilor: Suntem o țară de nebuni

Gigi Becali,  unul dintre puținii români care a trecut și prin Parlament și care știe cum este viața la stână,  a vorbit la România TV despre protestul de joi al ciobanilor, de la Palatul Parlamentului.

Gigi Becali are circa 4.000 de oi, care sunt scoase la păscut pe un teren de sute hectare, din nordul Capitalei, transformat în islaz. Gigi Becali le ţine partea ciobanilor şi s-a declarat revoltat în privinţa legii.

"Oameni nebuni. Cum să faci o asemenea lege împotriva firii? Cum adică să n-ai voie cinci luni pe an să paşti oile? Cum să n-ai voie decât unu, doi sau trei câini? Dumnezeu a lăsat câinii să ajute oamenii, să păzească avuţiile oamenilor.

Dar s-a dat legea asta, să nu mai sperie câinii vânatul lor. Cu alte cuvinte, ei, marii grofi ai României, care s-au trezit mari moştenitori ai ţării, că acum ei sunt parlamentari, vai de capul lor, că nu-i duce mintea la nimic... Şi-au spus: băi, şi-aşa nu mă duce mintea la nimic şi sunt un neica nimeni, dar dacă tot sunt parlamentar, votez o lege ca să mă duc la vânătoare, eu cu încă şapte prieteni, să nu ne deranjeze pe noi ciobanii cu câinii şi oile lor.Să vânăm noi pe tot ţinutul României, ce vrem noi, toate păsările şi toate animalele, să nu ne deranjeze nimeni prin ţara românească. Până aici a ajuns nesimţirea şi obrăznicia lor. De fapt, nebunia lor, nu obrăznicia, că asta e nebunie! Să aperi vânătorii şi să nu dai voie la câini... Dar în casă poţi să ţii şapte câini.

[citeste si]

În loc să dea o lege că n-ai voie mai mult de un câine în apartament, ei au dat lege că n-ai voie de mai mult de un câine la stână. Vă dau cuvântul meu de onoare că aşa ceva n-am crezut că se poate întâmpla. Înseamnă că am luat-o razna, suntem nebuni cu toţii, definitv, dacă în ţara asta s-a votat o asemenea lege. Trebuie să mergem toţi numai prin spitale de nebuni, dacă în ţara noastră s-a votat aşa ceva!

Dacă sunt 2.000 de oi, ai nevoie de 20 de câini. Vine cam un câine la 100 de oi", a declarat Gigi Becali, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel