Urmărește emisiunea live


Geoană cere salarii mai mari pentru angajații din penitenciare

Partidul Social Românesc a dat publicității un protest față de situația din penitenciarele românești.  Partidul condus de Mircea Geoană observă că, în timp ce sunt majorate salariile Administrației Prezidențiale și ale Executivului,  salariații din sistemul penitenciar românesc sunt plătiți cu salarii mult prea mici comparativ cu condițiile improprii de muncă, ținând cont de mediul periculos în care își desfășoară activitatea, și nici nu le sunt remunerate orele suplimentare.

Astăzi, angajații din penitenciare au ieșit îi stradă pentru a-și striga nedreptățile. Acestea țin în principal de neachitarea drepturilor salariale și de faptul că există deficit de personal. În tot acest timp, s-au găsit bani pentru majorări substanțiale, de aproximativ 70% a salariaților din Executiv și Administrația Prezidențială.

”România, domnule Cazanciuc, a avut penitenciare de exterminare. Acum observăm că, sub conducerea dumneavoastră, avem în continuare un sistem de penitenciare care îi dezumanizează atât pe condamnați, cât și pe cei care lucrează în sistem.  Drept dovadă stau condamnările pe care le-a suferit statul român la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Numai anul trecut Romania a fost condamnată de magistrații de la CEDO, să plătească 196.400 de euro unor condamnați, ca despăgubiri pentru condițiile din închisori. Avân în vedere batjocura la care sunt supuși angajații sistemului penitenciar, precum și condițiile inumane din închisorile românești, P.S.RO îi cere domnului fost procuror, actual Prim Ministru Victor Viorel Ponta, să-l demită pe Ministrul Justiției și să îndrepte aceste nereguli”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel