Convorbire telefonică între Obama și Merkel: Ce au discutat cei doi

Obama - Merkel, intrevedere
Obama - Merkel, intrevedere

Preşedintele american Barack Obama a sunat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu care a discutat la telefon despre recenta intensificare a violenţelor în estul Ucraiei şi despe criza imigranţilor, anunţă Casa Albă.

Barack Obama şi Angela Merkel au discutat după ce militari ucraineni şi separatişti proruşi s-au întâlnit la Minsk şi au căzut de acord să încerce din nou să pună capăt confruntărilor armate, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate în Europa (OSCE).

Vezi și: Anunțul mult așteptat din Ucraina: Se întâmplă de la 1 septembrie

Şeful statului american a felicitat-o de asemenea pe Merkel pentru leadership-ul în criza din Europa, în special pentru decizia recentă de a uşura povara în state de la frontiera UE prin primirea de refugiaţi sirieni.

Europa se confruntă cea mai gravă a imigranţilor - în urma unui aflux de refugiaţi şi imigranţi din faţa unor conflicte şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia - de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace.

De asemenea, Obama a anunţat că Ucraina a înregistrat progrese în implementarea obligaţiilor pe care şi le-a asumat prin înţelegerile de la Minsk şi a reiterat faptul că este necesar ca şi Rusia să facă acelaşi lucru, a anunţat Casa Albă, miercuri seara, printr-un comunicat citat de Mediafax.

Violenţele recente au avut loc în urma intensificării atacurilor forţelor ruse şi separatiste proruse dincolo de linia de contact instituită prin înţelegerile de la Minsk, subliniază Casa Albă în comunicat.

Citește și: Președintele Greciei va convoca, vineri, alegeri anticipate - Surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel