Chirieac, despre demisia lui Maior: Atitudine corectă. Șanse mari să fie premier, se bucură de sprijinul SUA

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că gestul lui George Maior de a demisiona de la șefia SRI după alegerile prezidențiale este unul corect. Chirieac afirmă că Maior are șanse serioase să devină premier, atuul său fiind sprijinul de care se bucură din partea Statelor Unite ale Americii.

"Mi se pare o atitudine corectă", a comentat Chirieac decizia șeful SRI de a demisiona. "Dl Maior este șef al SRI de 8 ani de zile. A venit din Opoziția de atunci, era senator PSD, și a fost numit de către Traian Băsescu și aprobat de Parlament. Numirea s-a făcut și cu acordul președintelui de atunci al PSD, dl. Mircea Geoană. Ce spune dl. Maior e de bun-simț. Noul președinte are dreptul să-și aleagă singur șefii serviciilor de informații cu care va lucra în continuare".

Analistul speculează că George Maior va accepta funcția de premier dacă va primi o ofertă în acest sens, care poate veni din partea oricărui președinte.

"Zvonurile privind numirea d-lui Maior în funcția de prim-ministru există de vreo 5-6 luni de zile. Cinstind vorbind, nici nu prea sunt alternative. Am văzut reacția d-nei Nuland, vedeți reacțiile din SUA. De altfel, dl. Ponta a avut o întrevede cu dna. Nuland săptămâna trecută, când am fost la New York. Statele Unite sunt foarte îngrijorate de ceea ce se întâmplă acum în Est (...) Dl. Maior are o șansă reală pentru a fi numit prim-ministru de către orice președinte. Mă refer la sprijinul SUA. Statele Unite au încredere în dl. Maior", a declarat Bogdan Chirieac, care a adus aminte de vizita efectuată de George Maior în urmă cu doi ani la Washington.

George Maior a declarat vineri, la Timișoara, că în toamnă își va da demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații SRI), motivând că, în opinia sa, viitorul președinte "trebuie să decidă în ceea ce privește serviciile de informații".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel