Cazul copiilor infectați. Încă 11 bebeluși internați în ultimele 24 de ore

Cazul copiilor din Argeș infectați ia amploare. În ultimele 24 de ore alți 11 bebeluși au fost internați, numărul acestora fiind de 62 de la declanșarea bolii, informează Instituția Prefectului.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului Argeș.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 51 de copii cu scaune diareice.
Noul prefect, Cristian Soare, a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

[citeste si]

"Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș", a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș.

Situatia copiilor de la Spitalul Marie Curie 

Marți, un băiețel de 10 luni va fi externat. Rămân în spital 4 copii - 3 internați la secția de nefrologie și al 4-lea la secția de terapie intensie, în stare destul de grava.

Intre timp medicii si autoritatile verifica cati dintre copiii care s-au imbolnavit au consumat branza proaspata de vaci din lotul de 25 de kilograme depistat cu E-Coli, tulpina O26. Potrivit DSP Arges, doi copii care au fost externati au consumat acest tip de branza si la fel un alt copil care, din pacate, au murit.
Alti doi copii internati acum la Marie Curie au consumat branza de vaci, dar de la o ferma de vaci din Craiova, iar un altul a fost hranit de la o branza de vaci din Campulung.

Ministerul Agriculturii a dispus extinderea controalelor, atât la alte fabrici, cât și la ferme de vaci din zona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel