Urmărește emisiunea live


Acuzații de fraudare a votului. Oamenii ies în stradă sâmbătă

Pe Facebook a fost creat un grup care susține renumărarea voturilor. Sunt acuzații de fraudă electorală în Sectorul 1. 

"Cineva trebuie să apere democrația. Cineva suntem noi" este mesajul celor care vor să iasă în stradă sâmbătă, la ora 15:00. Concret, ei se luptă pentru a renumăra voturile din Sectorul 1, unde Clotilde Armand, candidata USB, s-a culcat seara primar și s-a trezit dimineața devansată de candidatul PSD. 

Iată mesajul grupului de Facebook: "Ne vedem sambata de la ora 15:00, pentru a apara statul de drept.  Procesul democratic este compromis daca modalitatea de a vota este fraudata. Solicitam de urgenta renumărarea voturilor pentru a pastra integritatea procesului democratic, atat in Romania, precum si in relatia Romaniei cu statele membre din UE si in afara granitelor statelor UE. Există suspiciuni că în sectorul 1 din București s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central și unităților din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcționează și în care instituțiile aflate în serviciul cetățenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democrația în România. Statul de drept este definit ca fiind "tipul de regim politic în care puterea statului se afla încadrată și limitată de către drept". Iar acesta necertitudine in legatura cu insusi procesul democratic de alegere a reprezentatiilor este un atac la statul de drept". 

Zece mii de oameni au semnat și o petiție în acest sens, pentru renumărarea voturilor. Trei mii de oameni spun că ies în stradă, opt mii sunt interesați să facă acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel