Videanu îl amenință cu justiția pe Ponta, dacă nu dă explicații cu privire la privatizarea Oltchim

Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

[caption id="attachment_236924" align="alignleft" width="310"] sursa foto: Mediafax[/caption]

Videanu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a modificat condițiile privind privatizarea Oltchim cu cinci zile înainte de depunerea ofertei printr-un memorandum guvernamental.

"E suspect. În beneficiul cui ați modificat prin memorandum procesul de privatizare", l-a întrebat Videanu retoric pe Ponta

El a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că Ponta este singurul vinovat pentru închiderea Oltchim şi pentru eşecul privatizării combinatului.

"Cer cuplului mediatic Ponta - Dan Diaconescu să pună capăt circului mediatic care afectează oamenii de la Oltchim", a spus Videanu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că va sesiza DNA cu privire la jaful la care a fost supus Oltchim în perioada 2009-2011, în timpul mandatelor miniștrilor Economiei, Adrian Videanu și Ion Ariton, când datoriile combinatului au crescut.

„În 2009 s-ar fi putut salva Oltchim mult mai uşor, în 2010 şi 2011 la fel. În trei ani, din motive obiective sau subiective, Oltchim a ajuns, dintr-o societate îndatorată, într-o situaţie aproape fără ieşire”, a declarat marţi premierul Ponta în cadrul unei conferinţe de presă, în care a prezentat şi un bilanţ al „escaladării” datoriilor în trei ani de zile.

Un lucru este cert, la sfârşitul anului trecut, în total, la Oltchim se înregistrau datorii şi credite bancare în valoare de peste 879 de milioane de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel