Vești sumbre pentru angajații MFE. Urmează disponibilizări

teodorovici
teodorovici

Cel puțin o treime din angajații Ministerului Fondurilor Europene ar putea fi disponibilizați în cursul acestui an, a anunțat, joi, la Antena 3, ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Oficialul intenționează să organizeze și un concurs pentru tot personalul, astfel încât cei selectați sau nou angajați să poată ajuta România să absoarbă, în 2013, jumătate din fondurile structurale și de coeziune.

„Eu am azi un minister care are în total 304 posturi, pentru că am luat și de la Ministerul de Finanțe două direcții, care se ocupau în trecut cu fondurile preaderare. Intenţia mea este un concurs pentru tot personalul ministerului. Categoric nici vorbă să rămână 304, pentru că nu este nevoie de 304 poziții pentru a face ceea ce cred eu că este nevoie să facă să schimbe acest sistem. Deci, va fi un sistem reformat. Vor rămâne atât cât trebuie să rămână din acest personal şi oamenii care trebuie să rămână într-adevăr, în sensul pregătirii acestora, și voi lăsa să vină din afară oameni”, a declarat Eugen Teodorovici, adăugând că vrea oameni care vor să învețe și care să fie convinși că România poate absorbi anul acesta 50% din fondurile structurale și de coeziune.

În opinia ministrului Teodorovici o schemă mai puțin încărcată de personal este suficientă pentru are ministerul de făcut. „Sunt 304 poziţii în minister, sunt 270-280 ocupate şi cu siguranţă la cel puţin 100 pot să renunţ, pentru că nu este nevoie de un aparat atât de încărcat pentru ceea ce ar trebui să facă o structură de coordonare”, a mai spus ministrul pentru fonduri europene, citează NewsIn.

Potrivit Hotărârii privind organizarea și funcționarea Ministerului Fondurilor Europene, adoptată în ședința de guvern din 6 februarie, numărul maxim de posturi pentru MFE este de 375, inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului.

Conform documentului, rolul MFE „va consta în asigurarea unui management financiar sănătos, în debirocratizare și în asumarea responsabilității în relația cu beneficiarii de finanțări din fonduri europene. MFE va urmări, ca prioritate strategică, atingerea țintelor de absorbție asumate în Programul de guvernare 2013-2016. Pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, MFE va înființa unități specifice de monitorizare și coordonare a fiecărui program operațional în parte, va stabili întâlniri periodice cu instituțiile responsabile și va monitoriza, la fața locului, proiectele cu risc de întârziere și de pierdere a finanțării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel