Veste bună pentru toți românii: O șansă în plus la viață

Inima
Inima

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu a făcut, marți, un anunț care vizează întreaga populație a României. El a declarat că, începând cu data de 15 octombrie, operațiile de transplant de la Institutul Inimii din Târgu Mureș vor fi reluate, după doi ani de pauză.

[caption id="attachment_330156" align="alignleft" width="276"] foto: placidromania.com[/caption]

Situația pare să se îndrepte, fiind prima dată când Ministerul Sănătății vine cu un calendar clar al reluării transplantului de inimă de la Târgu Mureș, informează digi24.ro.

Astfel, în 31 iulie ar trebui să apară organigrama noului Institul al Inimii, iar între 30 septembrie și 15 octombrie să fie făcute primele operații de transplant de inimă.

Eugen Nicolăescu a declarat că la sfârșitul lunii iunie va avea o altă întâlnire cu cei din domeniu.

„Am convenit ca la sfârșitul lunii iunie să organizăm o întâlnire mai amplă la care să participe preşedinții comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății, conducerea academiei de științe medicale, conducerea agenției de transplant, manageri de spitale. Întâlnirea va încerca, pe lângă problemele specifice transplantului, să clarifice și să definitiveze proiectele de lege referitoare la salarizarea personalului medical, statutul spitalelor, malpraxis, pachetul de servicii de bază și serviciile suplimentare din asigurări private”, a susținut ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel