Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în apropiere de Câmpia Turzii

MIG-29_001
MIG-29_001

Pilotul și copilotul unui MiG 21 Lancer au murit după ce avionul pe care îl pilotau s-a prăbușit în apropiere de câmpia Turzii.

MApN a precizat, într-un comunicat că, în jurul orei 13.10, o aeronavă militară MiG-21 Lancer cu dublă comandă, aparţinând Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii, s-a prăbuşit în apropierea aerodromului.

"În urma impactului cu solul, cei doi piloţi şi-au pierdut viaţa", a precizat MApN. Aeronava militară executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie.

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a declarat că, din primele informaţii, pilotul şi copilotul se îndreptau spre baza militară de la Câmpia Turzii. El a precizat că cei doi nu au reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire. Acesta a mai spus că vremea era frumoasă şi că zona în care s-a produs incidentul este una uşor accesibilă.

Stamatian a precizat că aeronava s-a prăbuşit cu aproximativ un kilometru înainte de a ateriza, în timp ce revenea dintr-o misiune de antrenament.

De asemnea, primarul localităţii Călăraşi din judeţul Cluj, unde s-a prăbuşit avionul, a declarat că nu sunt victime la sol şi nici vreo locuinţă nu a fost afectată, fiind distruse doar culturi agricole.

Parchetul Militar Cluj a început o investigaţie privind cauzele prăbuşirii aparatului de zbor, un procuror militar deplasându-se la faţa locului, potrivit unei informaţii a Ministerului Public. Prim-procurorul militar adjunct al Parchetului Militar Cluj, Ioan Mora, a declarat că un procuror militar se află la locul accidentului pentru a cerceta cauzele şi împrejurările prăbuşirii avionului MiG 21 Lancer.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj a declanşat o anchetă privind cauzele şi împrejurările prăbuşirii aparatului MiG 21 Lancer, iar un procuror militar se află la faţa locului. S-a luat legătura cu Institutul de Medicină Legală Cluj, unde se va face autopsia celor doi piloţi decedaţi, dar şi cu Poliţia şi Jandarmeria pentru a asigura perimetrul zonei în care a avut loc accidentul aviatic", a spus Mora.

Potrivit unui comunicat al MApN, în urma prăbuşirii a aparatului MiG 21-LanceR şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, care aveau 1000-1300 de ore de zbor.

Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel