"Un îndemn" al lui Adrian Năstase din pușcărie

[] []

27 iul 2012 / 13:56
Salveaza PDF Comentarii
adrian-nastase0
adrian-nastase0

Blogul lui Adrian Năstase s-a îmbogățit, vineri, cu "Un îndemn" pentru realizarea unui  "nou contract politic între stat şi societate, între partidele politice şi cetăţeni". Chiar dacă fostul premier își execută pedeapsa în închisoare, mesajul apare cu doar două zile înainte de referendumul pentru demiterea lui  Traian Băsescu.

 Iată mesajul postat pe blogul fostului premier Adrian Năstase:

"Un îndemn

Un nou început impune realizarea unui Nou contract politic între stat şi societate, între partidele politice şi cetăţeni. Fundamentul acestui nou contract politic trebuie să fie realizat pe valori şi idealuri în care credem cu toţii, pe care le dorim aplicate în jurul nostru în viitor, pentru generaţiile care vor veni: egalitatea de şanse, dreptatea socială, libera initiaţivă, economia de piaţă, solidaritate şi includere, dezvoltare durabilă. Nu sunt doar concepte frumoase scrise în cărţi, ci sunt expresii ale unui mod de viaţă la care aspirăm şi pe care îl dorim împlinit în toate localităţile ţării, fie ele sărace sau bogate, mari sau mici, izolate sau contectate la lumea globală în care trăim.

 Bătălia pentru viitor a României nu este tributară retoricii politice. Prezentul ne aşează în faţa unei alternative unice: a fi sau a nu fi în istorie! Dacă la dilema hamletiană vom răspunde “absent”, statutul de învinşi nu ne va oferi, pentru o lungă şi dureroasă perioadă de timp, decât trăirea tragică într-un spaţiu pe care l-am numi, încă o dată, Neantul Valah".

 În postarea de pe blogul lui Adrian Năstase se menţionează că îndemnul este un fragment din cartea „Bătălia pentru Viitor. Sezonul 2”, pp.341-342loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

n-nxt.D4A4-n3