EXCLUSIV  Trecem la CARNEA SINTETICĂ? ”Se merge în această direcție”. Aprobare la nivelul Comisiei Europene. Scopul: reducerea cancerului

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, europarlamentarul Carmen Avram a vorbit despre trecerea la carnea sintetică, în contextul măsurilor aprobate de Comisia Europeană. 

"Cred că se merge în această direcţie, dacă ne gândim la faptul că la nivelul Comisiei Europene s-au aprobat deja viermele de mătase şi lăcusta pentru consum uman. În Parlamentul European funcţionează o comisie specială pentru combaterea cancerului. Comisia Europeană îşi propune deci, de fapt, să reducă la jumătate cazurile de cancer diagnosticate în Europa. Pentru ca acest lucru să aibă loc sunt aceste măsuri, printre care şi reducerea consumului de carne.

Această măsură apare şi în strategia "De la Fermă la Furculiţă", ceea ce îi îngrijorează pe crescătorii de animale. Ei ne spun că oricum şeptelul României a scăzut sub 1 milion de capete în ultimii ani. Dar cred că nu va fi o problemă cât timp această dietă nu va deveni obligatorie şi se va face o campanie de conştientizare, pentru a se înţelege că consumul de carne e bun, dar nu în exces, şi oamenii trebuie să cumpere cât consumă. Dacă consumă mai mult decât au nevoie există riscuri asupra sănătăţii lor, iar dacă nu consumă creşte cantitatea de hrană aruncată. Deci da, se umblă la consumul de carne, dar nu vedem nimic concret în afară de consumul celor două insecte, dar trebuie să ne pregătim pentru o perioadă în care să înţelegem că trebuie să consumăm carne mai puţină pentru a fi mai sănătoşi", a declarat Carmen Avram. 

Youtube video image

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a declarat viermele de făină prima insectă comestibilă, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea deveni, în curând, un înlocuitor pentru carnea convenţională. 

Tenebrio molitor a devenit prima insectă declarată sigură pentru consum uman la nivel european. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a luat această decizie în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum. Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon.

Până acum, marii jucători din industria hranei din insecte nu au putut să-și valorifice potențialul din cauza lipsei unei aprobări unitare la nivel european. Astfel de produse sunt interzise la vânzare în Franța, Germania, Italia, Spania și în alte țări europene.

VEZI AICI CONTINUAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel