Tismăneanu, pentru prima oară în deplin acord cu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor este de neînlocuit pentru Partidul România Mare, afirmă politologul Vladimir Tismăneanu, susținând că "marca PRM este înregistrată cu numele lui Corneliu Vadim Tudor nu doar la OSIM, ci și în istoria contemporană a României". 

"Cred că este pentru prima oară că mă aflu în deplin acord cu Corneliu Vadim Tudor. Pentru PRM, el este de neînlocuit. Un PRM fără Vadim în fruntea sa este precum Frontul Național din Franța fără dinastia Le Pen la vârf. Ori ca pseudo-partidul din Rusia ce-și zice “liberal democrat” fără Jirinovski la cârmă. Ori ca PC din Cuba fără Fidel și Raul. Ori ca “Flacăra lui Păunescu” fără Păunescu", a scris Vladimir Tismăneanu, în editorialul intitulat "Neînlocuibilul Corneliu Vadim Tudor", publicat în Evenimentul Zilei.

Susținând că "Fără Vadim, PRM este un carnivor fără dinți", politologul descrie partidul ca fiind "expresia temperamentului hiper-narcisist, a febrelor, nălucirilor, puseurilor și nevrozelor megalomane ale lui Vadim, a nostalgiilor sale securist-comuniste, a naționalismului exacerbat, a șovinismului patogen, a maghiarofobiei maniacale și a antisemtiismului furibund".

Despre Corneliu Vadim Tudor, Vladimir Tismăneanu afirmă că este "scandalagiu incurabil, palavragiu iremediabil și grafoman incontinent", recunoscând, totodată, că "Tribunul" a fost "arhitectul, inspiratorul și organizatorul tuturor campaniiilor peremiste".

Potrivit politologului, "Pamfletele semnate Alcibiade vor rămâne în istoria universală a abjecției. Populismul post-comunist și-a găsit în el o întruchipare paradigmatică", iar despre "peremism" se poate spune "că nu este nici de dreapta, nici de stânga, este incorigibil".

"Marca PRM este înregistrată cu numele lui Corneliu Vadim Tudor nu doar la OSIM, ci și în istoria contemporană a României. Ca un simbol a tot ceea ce înseamnă intoleranță, exclusivism, anti-europenism, anti-liberalism și anti-intelectualism”, concluzionează Vladimir Tismăneanu.

Mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor PRM din ţară s-au întâlnit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă, şi au votat pentru schimbarea actualei conduceri. Imediat, Corneliu Vadim Tudor a reacționat, susținând că nu poate fi exclus din partid, întrucât este fondatorul PRM, iar marca PRM este înscrisă la OSIM pe numele său. În plus, CV Tudor a spus că votul este unul fără valoare, iar toți cei care au votat pentru excluderea sa vor fi dați afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel