Teste rapide COVID-19 în fotbalul românesc. Prima reacţie din spitale. Sunt bune?

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Ministrul Ionuţ Stroe a anunţat că fotbaliştii din Liga 1 vor putea fi testaţi cu noile teste rapide COVID-19. Iată şi prima reacţie din sistemul medical.

"Cu siguranță, noile teste rapide sunt mai bune decât acele teste de detectare a anticorpilor, care s-au folosit mult prea mult fără să aibă relevanță. Este un pas înainte, doar că testele care sunt deocamdată disponibile în România nu au specificitatea dorită pentru a fi de încredere 100%.

Drept pentru care, în metodologia stabilită săptămâna trecută se stipulează folosirea acestor teste la unitățile de primiri urgențe doar pentru un triaj mai rapid al pacienților, urmând ca un test, fie negativ sau pozitiv, să fie validat printr-un PCR. Nici PCR nu este genial din punct de vedere al acurateții, dar deocamdată rămâne standardul pentru diagnostic.

Aceste noi teste vor fi cu siguranță un ajutor pentru a ne mișca mai repede și pentru a testa un număr mai mare de oameni. Au relevanță, dar cu condiția să fie și de calitate. Ceea ce s-a adus până acum în țară nu are nivelul de specificitate dorit, este loc de mai bine. Avem nevoie de mult mai multă rapiditate, vor fi un pas înainte", a declarat medicul Andreea Moldovan, la emisiunea Liga Digi Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel