Tensiuni în Ierusalim. SUA face apel la calm și colaborare

Pixabay
Pixabay

SUA face un apel către autoritățile evreiești și palestiniene, pentru a detensiona conflictele și pentru a nu evacua familiile de palestinieni. 

Statele Unite au lansat vineri un apel la dezescaladarea tensiunilor în Ierusalim şi la evitarea evacuării familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni, relatează AFP, citat de Agerpres.   

"Suntem profund îngrijoraţi de creşterea tensiunilor în Ierusalim", a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jalina Porter. Ea a spus, de asemenea, că este îngrijorată de potenţialele evacuări ale familiilor palestiniene din cartierele Silwan şi Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, dintre care multe locuiesc, desigur, în casele lor de generaţii.   

Pe măsură ce intrăm într-o perioadă sensibilă, va fi crucial să promovăm o dezescaladare a tensiunilor şi să evităm o confruntare violentă, a insistat purtătoarea de cuvânt.

Măsurile unilaterale sunt de evitat



Am spus de nenumărate ori că este crucial să evităm măsurile unilaterale care pot exacerba tensiunile sau ne pot îndepărta şi mai mult de pace şi aceasta include evacuările, activităţile legate de clonii, a adăugat ea.

Cel puţin 14 palestinieni şi trei poliţişti israelieni au fost răniţi vineri în cursul unor rare confruntări pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, pe fondul unor tensiuni sporite în Oraşul Sfânt. Potrivit Semilunii roşii palestiniene, 14 palestinieni au fost răniţi, majoritatea la ochi şi la cap, în mare parte de gloanţe din cauciuc trase de poliţişti israelieni.                         

Ciocnirile survin pe fondul tensiunilor accentuate în sectorul de est al Ierusalimului şi în Cisiordania, două teritorii palestiniene ocupate din 1967 de Israel, notează AFP.        

Vezi și: Israelul a efectuat noi raiduri aeriene asupra Siriei        

45 de morți într-un incident nefericit

Cel puţin 45 de persoane au murit în urma unui incident produs la un festival religios din Israel, relatează Sky News. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a vorbit despre un „dezastru”. Cel puţin 45 de persoane au murit şi aproximativ 103 persoane au fost rănite, 44 fiind în stare critică, relatează Jpost.   

Vezi și: Busculada din Israel, soldată cu 45 de morţi, paralelă cu tragedia de la Ploieşti care a pus capăt Cenaclului Flacăra          

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel