Surpriză în cazul mitei uriașe de la Hidroelectrica: șeful de cabinet al lui Chițoiu (PNL) l-a denunțat pe consilierul lui Niță (PSD)

 Denunțătorul mitei de 1,4 milioane de euro în dosarul de corupţie de la Hidroelectrica, în care a fost reținut Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Niţă, este șeful de cabinet al ministrului Daniel Chițoiu.

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, este cel care a denunţat actele de corupţie  în cazul dosarului de mită în valoare de 1,4 milioane euro pentru încheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro între Hidroelectrica şi firma Energon Power&Gas SRL

 Remus Vulpescu este unul dintre membrii Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, fiind cel căruia i s-a promis suma de 1,4 milioane de  euro pentru a vota în favoarea contractului cu Energon.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. De asemenea, a fost reţinut şi Eugen Brădean, director de trading în cadrul SC Hidroelectrica SA şi membru în cadrul Directoratului, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

DNA spune că mita a fost negociată prin intermediul directorului Eugen Brădean şi urma să fie transmisă prin conturi off-shore. Potrivit procurorilor, obiectul spăgii promise de 1,4 milioane euro a fost un contract de peste 260 milioane euro. Despre acest contract, DNA spune că urma să fie semnat în "condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica."

 Potrivit detaliilor din anunţul afacerii, compania S.C. Energon Power&Gas SRL este înregistrată în Cluj-Napoca. CEO-ul companiei este Rareş Criste, un om de faceri din Cluj.

Potrivit DNA, compania condusă de Rareş Criste urmă să primească contractul de 260 milioane euro, dar pentru asta Consiliul de Supreveghere al Hidroelectrica trebuia să voteze. Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica S.A şi consilier al ministrului delegat pentru Energie şi Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica au încercat să mituiască un alt membru din consiliu să voteze aprobarea contractului în favoarea Energon Power&Gas SRL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel